Sunday, December 08, 2019

Rogol, Liwat Anak Kandung. 105 Tuduhan. Sepatutnya Selesaikan Dengan Hudud.

Lelaki berdepan 105 pertuduhan rogol, liwat anak kandung
Lelaki berdepan 105 pertuduhan rogol, liwat anak kandung.

KUALA TERENGGANUSeorang lelaki berdepan 105 pertuduhan termasuk melakukan sumbang mahram terhadap anak kandungnya yang berusia 15 tahun.

Tertuduh berusia 46 tahun itu bakal dikenakan 104 pertuduhan mengikut Seksyen 376 (3) Kanun Keseksaan kerana sumbang mahram, dan satu lagi pertuduhan mengikut Seksyen 377C kerana meliwat.

Perbuatan itu didakwa dilakukan tertuduh terhadap anak sulungnya di rumah mereka di Kuala Berang, Hulu Terengganu sepanjang tempoh 14 Ogos hingga 26 November lalu.

Terdahulu, tertuduh yang bekerja sebagai buruh tiba di Mahkamah Kuala Terengganu kira-kira jam 11.15 pagi tadi dengan diiringi sepasukan pegawai dan anggota polis.

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Di negara umat Islam, sepaturnya masalah begini diselesaikan dengan  hudud dan sistem perundangan Islam.


23 Sep 2015 - Dimuat naik oleh Achik Malini
I do not own this video... just a very good sharing from a whatsApp group..

1 comment:

Anonymous said...

Cuba selidik latar belakang pelaku. Biasanya kalau pemimpin suka bercanda sejenis, ahli biasa ikut jejak. Mereka inilah yang sering menentang supaya hudud gagal. Seperti pemimpin pkr dan pan yg terus terang menolak hudud. Dan dap sokong pulak tak tentu pasal. Jadi memang menggila team ph menentang perjuangan pas dalam memartabatkan islam. Lagi pun cuba lihat pemimpin pkr dan pan sangat tipis ilmu agama, tapi labunnya sangat tinggi. Seolah olah mereka sangat hebat ilmu islam. Dap dah pasti zero ilmu ttg islam. Tapi pujian harus diberi kepada pkr dalam bab homo kerana mereka sangat hebat. Silap, sebenarnya takziah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails