Tuesday, March 06, 2018

Lagi Siri Ahli Keluar DAP Kerana Dr M -Prof Madya Dr SalawatiSHAH ALAM: DAP akan berdepan dengan banyak lagi siri ahli akar umbinya keluar parti berikutan masih ramai yang tidak puas hati parti itu menjalinkan hubungan dengan Tun Dr Mahathir Mohamad.

Penganalisis politik, Prof Madya Dr Salawati Mat Basir berkata DAP perlu akur percaturannya berganding erat dengan Dr Mahathir mencetuskan kemarahan ramai ahli akar umbinya.

"DAP paling tak puas hati bila (Pakatan Harapan) lantik Tun Mahathir sebagai ketua, sebab kita tahu DAP antara parti yang paling sakit dibawah pemerintahan Tun Mahathir dulu.

"Jadi kenapa perlu kita mengangkat orang yang pernah mengkhianati kita?," katanya ketika dihubungi Antarapos.

Beliau berkata demikian mengulas tindakan 38 ahli DAP Kampar dan Tapah  keluar parti semalam selepas hilang kepercayaan terhadap kepimpinan parti dan tidak setuju dengan kerjasama DAP dengan bekas Perdana Menteri itu.


Ini bukan kali pertama ahli akar umbi DAP keluar parti disebabkan Dr Mahathir.

Pada Februari 2017, seramai empat wakil rakyat DAP keluar parti - juga atas alasan yang sama.

Mereka ialah, Ahli Parlimen Kota Melaka, Sim Tong Him serta Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Duyong, Goh Leong San; Lim Jack Wong (Bachang) dan Chin Choong Seong (Kesidang).

Terdahulu pada Disember 2016, Perwakilan DAP, Shamseer Singh Thind mengisytiharkan beliau keluar parti berkuat kuasa serta-merta selepas berang DAP menerima Dr Mahathir sebagai sebahagian daripada pembangkang.

Mengulas lanjut Salawati berkata DAP mahupun Pakatan Harapan (PH) sedar masih ramai yang hingga kini tidak sepenuh hati menerima Dr Mahathir.

"Memang ada suara tersembunyi menganggap Tun sebagai liabiliti, cuma macam mana Pakatan Harapan memainkan isu itu, sembunyikan dan tutup (Dr Mahathir sebagai liabiliti).

"Dia cuba potretkan benda tu (sebagai) ok, tapi sebenarnya kalau kita cari suara-suara di bawah ini memang mereka tak suka (akan Dr Mahathir).

"Saya dapat lihat waktu AGM DAP memang ramai ahli yang marah dan kecewa dengan keputusan itu", ujarnya.

Salawati juga tidak menolak siri ahli akar umbi keluar parti tidak kira mana-mana parti akan lebih banyak dilaporkan selepas ini  memandangkan Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) semakin hampir. 

IKLAN
Hasil carian imej untuk tukang gunting rambut lelaki
Boleh walau Bukan Warga Malaysia
Dikehendaki Segera!! 
Tukang Gunting Rambut Lelaki 
-Berpegalaman mengunting rambut lelaki pelbagai usia. 
-Pendapatan basic komisen boleh dirunding. 
-Disiplin, jujur dan amanah amat diutamakan. 
-Ciri-ciri tambahan, berketerampilan kemas dan mudah mesra. 

Kelebihan / Kemudahan 
- Majikan yang prihatin 
- komisyen dan gaji terjamin. 
- lokasi Kedai yang bersih,selesa dan menarik dikelilingi 
oleh ramai penduduk. 
- Berdekatan dengan Surau dan kedai makan. 
- kedai berhawa dingin. 

Boleh bukan warga Malaysia.
Lokasi : Cheras, Selangor.

Hubungi: 
Muaz;:
Sila hubungi.. 
018 2018342 
011 33111321

9 comments:

Anonymous said...

WALAUPUN DI TANYA BERIBU2 KALI PANDUSTA MASIH TAK BOLEH MENJAWAB. AL MAKLUM KETUA HILANG PINGAT, MIMPI 15 KALI DAN BUSINESS SUMBU AJAIB JIMAT MINYAK

http://malaysiandigest.com/bahasa-malaysia/691126-10-bukti-dap-anti-islam-menurut-ridhuan-tee.html

10 Bukti DAP Anti-Islam Menurut Ridhuan Tee

KUALA LUMPUR: Pendakwah bebas, Prof. Dr. Ridhuan Tee Abdullah menyenaraikan 10 bukti yang menunjukkan DAP merupakan sebuah parti anti-Islam.

Yang pertama, pemimpin DAP Perak, Nga Kor Ming pernah menghina umat Islam dengan menyamakan pemberian duit raya sama seperti rasuah atau dedak.Kedua, tokoh DAP Pulau Pinang, Jeff Ooi menghina kematian ulama tersohor Tuan Guru Harun Din dengan ungkapan ‘Adios Harun Din’.

Ketiga, Nga Kor Ming sindir purdah yang dipakai sebahagian wanita Islam. Apabila Datuk Ahmad Darus cadang pramugari memakai pakaian menutup aurat, pemimpin DAP kata pemimpin Melayu otak cacat.

Keempat, Pemimpin DAP yang juga Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, P. Ramasamy menggelar pendakwah terkenal antarabangsa, Dr. Zakir Naik sebagai ‘setan’, Kelima, DAP pernah lantang mempertikaikan kandungan khutbah Jumaat dan mengganggu urusan fatwa di Pulau Pinang. Keenam, DAP biadab mempersoalkan laungan azan dan bacaan ayat al-Quran melalui pembesar suara masjid. 

Ketujuh,

DAP mempersoalkan larangan murtad dan mempersoalkan kewujudan JAKIM.


Kelapan, DAP berani menghina dan mempersenda hukum hudud.

Kesembilan, DAP separuh mati menentang RUU355, mereka kata konon RUU355 belum perlu.

Ke-10 DAP menentang ustaz dan ustazah dari Semenanjung dihantar ke Sarawak,“Belum berkuasa di Putrajaya, DAP telah cuba memandulkan Islam. DAP adalah komponen Pakatan Harapan. Berpolitik untuk memenangkan PH bermakna berpolitik memenangkan DAP.“Politik DAP adalah politik memandulkan Islam. Maka sesiapa umat Islam yang berpolitik untuk PH bermakna mereka berpolitik untuk memandulkan Islam – agama mereka sendiri. Tepuk dada tanya iman,” katanya dalam satu kenyataan.

Anonymous said...

MARI KITA TOLAK PAKATAN HARAPAN DEMI MENJAGA AKIDAH KITA

BUKANNYA BAWAH PAKATAN ADA BERKAT. TETAPI BAWAH PAKATAN BOLEH MURTAD. PKR, BERSATU DAN PAN....SHAME ON YOU


https://aidcnews.wordpress.com/2018/03/02/pakatan-dap-mahu-undang-undang-dipinda-bagi-kebenaran-umat-islam-murtad/

Pakatan DAP Mahu Undang-undang Dipinda Bagi Kebenaran Umat Islam Murtad

AIDCNews -02/03/18 –Kerajaan Negeri Sarawak harus meminda undang-undang negeri untuk memastikan terdapat garis panduan yang jelas bagi mereka yang ingin meninggalkan Islam, kata Pakatan Harapan (PH) hari ini.

Dalam sidang media bersama PH yang diketuai Chong Chieng Jen (Pengerusi DAP Sarawak), Baru Bian (Pengerusi PKR Sarawak) dan Mohammad Fidzuan Zaidi (Pengerusi Aamanah Sarawak), mereka menuntut agar prosedur operasi standard (SOP) digubal bagi membolehkan muslim yang telah murtad mendapatkan Surat Pelepasan yang akan membolehkan mereka diiktiraf secara rasmi sebagai tidak lagi beragama Islam.

“Prosedur Operasi Standard sangat diperlukan supaya mereka yang ingin menukar agama (murtad) jelas mengenai apa yang perlu dilakukan,” kata PH dalam satu kenyataan bersama yang dibacakan oleh pengerusi Amanah Sarawak, Fidzuan Zaidi dalam sidang media tersebut.

Jurucakap Pakatan DAP itu berkata pihak berkuasa perlu membenarkan peguam bukan Islam hadir di Mahkamah Syariah selepas Mahkamah Persekutuan membuat keputusan bahawa Mahkamah Syariah Sarawak mempunyai kuasa untuk mendengar kes-kes murtad.

Dalam sidang media itu, Pakatan DAP mempertahankan Pengerusi PKR Sarawak, Baru Bian yang menjadi peguam untuk mewakili empat orang muslim yang mahu murtad di Mahkamah Persekutuan awal minggu ini.

“Dia (Baru) hanya membantu empat orang dalam kapasitinya sebagai peguam bela untuk melaksanakan hak mereka untuk memilih agama mereka sendiri.

“Dari fakta-fakta kes, jelas bahawa dia tidak ada kaitan dengan keputusan mereka untuk meninggalkan agama Islam dan mereka yang menuduh dia mempunyai agenda Kristian membuat pembohongan untuk tujuan mereka sendiri,” katanya.

Empat orang yang dibantu Baru itu adalah Sharifah Nooraffyzza binti Wan Hosen, Nur Mudzdhalifah Abdullah alias Jenny Peter, Mohd Syafiq Abdullah alias Tiong Choo Ting dan Selina Jau Abdullah alias Selina Jau.

Kesemua mereka mahu menukar agama dari Islam kepada Kristian.

Anonymous said...

8:04 dan 8:07 adalah zionis, kumpulan mereka inilah yg membunuh saudara Palestin kita. Di Malaysia, mereka memecahbelahkan perpaduan Islam dengan provokasi, spin berita dan membakar semangat orang Islam agar bergaduh sesama sendiri. Kalau tak silap, komentar di atas dari blogger sendiri. Anda nilaikan sendiri.....

Apapun, mereka ni orang kafir yang memakaiguna nama Islam, bersembahyang seperti Islam tetapi tuhan mereka adalah Syaitan bukannya Allah swt.

Anonymous said...

Baca nasihat ini dulu kawan. Jangan emosional. Baca, faham dan jawab

https://www.mynewshub.cc/utama-sensasi/dap-hina-islam-kenapa-pakatan-diam-ridhuan-tee/

DAP Hina Islam, Kenapa Pakatan Diam? – Ridhuan Tee
Published on Aug 5, 2017 in Politik/Utama & Sensasi

Saya pun keturunan Cina. Saya sayang bangsa saya tetapi saya lebih sayang agama saya.

DAP BAIK… PKR BAIK… PH BAIK…

ORANG ISLAM BACA ELOK-ELOK

Apa sebenarnya yang dimahukan oleh mereka?

Mereka serang PAS tanpa letih. Mereka tegar fitnah PAS. Hanya kerana PAS tidak mahu lagi bersama dengan DAP. Mereka berasa DAP penting demi tawan Putrajaya.

Lalu mereka tergamak kutuk PAS kerana tegas dengan agenda Islamnya. Mereka memusuhi kepimpinan ulama PAS. Mereka angkat pemimpin DAP sebagai lebih berakhlak, lebih dipercayai dan lebih bervisi.

Mereka lawan, mereka balun, mereka maki. Mereka jadikan PAS sebagai musuh tetapi DAP pula jadi kawan tanpa lagi melihat panduan hadis Nabi SAW dan al-Quran.

Sewajarnya 10 kenyataan atau peristiwa berikut menginsafkan mereka dalam pakatan pembangkang. Sampai bilakah mereka hendak keliru atau dikelirukan?

Pertama, pemimpin DAP Perak, Nga Kor Ming pernah menghina umat Islam dengan menyamakan pemberian duit raya sama seperti rasuah atau dedak. Mereka diam.

Kedua, tokoh DAP Pulau Pinang Jeff Ooi menghina kematian ulama tersohor Tuan Guru Harun Din dengan ungkapan ‘Adios Harun Din’. Mereka tidak terasa apa-apa.

Ketiga, Nga Kor Ming sindir purdah yang dipakai sebahagian wanita Islam. Apabila Datuk Ahmad Darus cadang pramugari memakai pakaian menutup aurat, pemimpin DAP kata pemimpin Melayu otak cacat. Mereka diam.

Keempat, Pemimpin DAP yang juga Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang, P. Ramasamy menggelar pendakwah terkenal antarabangsa, Dr. Zakir Naik sebagai ‘setan’, mereka diam.

Kelima, DAP pernah lantang mempertikaikan kandungan khutbah Jumaat dan mengganggu urusan fatwa di Pulau Pinang. Mereka diam juga.

Keenam, DAP biadab mempersoalkan laungan azan dan bacaan ayat al-Quran melalui pembesar suara masjid. Mereka buat lembu kenyang.

Ketujuh, DAP mempersoalkan larangan murtad dan mempersoalkan kewujudan JAKIM. Semuanya mereka diam.

Kelapan, DAP berani menghina dan mempersenda hukum hudud. Mereka diam juga.

Kesembilan, DAP separuh mati menentang RUU355, mereka kata konon RUU355 belum perlu. Maqasid syariah dengan DAP pula mereka berguru.

Kesepuluh, DAP menentang ustaz-ustazah dari Semenanjung dihantar ke Sarawak, mereka membisu.

Belum berkuasa di Putrajaya, DAP telah cuba memandulkan Islam. DAP adalah komponen Pakatan Harapan. Berpolitik untuk memenangkan PH bermakna berpolitik memenangkan DAP.

Politik DAP adalah politik memandulkan Islam. Maka sesiapa umat Islam yang berpolitik untuk PH bermakna mereka berpolitik untuk memandulkan Islam – agama mereka sendiri. Tepuk dada tanya iman.

TAMBAHAN:
1) Isu Kalimah Allah hendak letak dalam Bible – Penyokong DAP & PKR
2) Isu Azan guna pembesar suara jadi isu – Penyokong DAP
3) Isu memudahkan proses murtad – Penyokong DAP
4) Isu status agama anak kita selepas umur 18 tahun – Penyokong DAP

Semua isu ini disokong 100% oleh DAP. Malangnya Melayu Islam kita di dalam PKR dan Parti Harapan masih lagi buta! dan tetap sokong DAP lalu menghina PAS.

Walaupun hakikatnya mereka nampak DAP sebenarnya adalah musuh Islam yang nyata!!!! – Prof. Dr. Ridhuan Tee

Anonymous said...


Barua 9:10 AM ternakan DA-pig telah menerima upah dedak dari DA-Pig untuk menfitnah orang ramai yang menentang kejahatan, kezaliman , rasuah dan penipuan parti kafir harbi DA-Pig.

DA-Pig pula menerima dedak dari rejim pengganas Israel maka ini bererti barua-barua ternakan DA-Pig seperti barua 9:10 AM menerima upah dari rejim pengganas Israel untuk menjaja fitnah bagi pihak rejim pengganas Israel.

Anonymous said...


Woi balaci dedak Israel 9:10 AM , mengapa kamu tidak mengutuk sifu evangelis dan tuang punahsihat parti roket setelah bekas pemimpin roket mendedahkan parti roket menerima dedak rejim pengganas Israel ?

Kita tahu kamu adalah anjing ternakan rejim pengganas Israel yang amat memusuhi agama Islam dan umat Islam !!! Balaci Israel bangsat !

Anonymous said...

Pandagan Hebat dari Ustaz Ridhuan Thee


https://www.google.com/amp/s/www.ismaweb.net/2017/12/04/murid-solat-berjemaah-dipersoal-puasa-di-sekolah-bagaimana-kata-ridhuan-tee/amp/

Murid solat berjemaah dipersoal, puasa di sekolah bagaimana? kata Ridhuan Tee

BANGI, 15 Rabiulawal 1439H, Isnin – Kenapa ultra kiasu dan Melayu gagap al-Quran serta jahil Islam dan wartawan media liberal tidak mempersoalkan murid-murid Islam berpuasa di sekolah?

Mengapa mereka mempersoalkan cadangan mewajibkan solat berjemaah di sekolah kebangsaan, sedangkan kedua-duanya adalah Rukun Islam.

Demikian dipersoalkan pendakwan terkenal Ustaz Ridhuan Tee Abdullah ketika mengulas cadangan Pejabat Pendidikan Kuantan supaya pelajar solat berjemaah di sekolah sebelum pulang ke rumah, yang mendapat tentangan ultra kiasu dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) diketuai orang Islam sendiri.

Ikuti ulasan beliau dalam ruang Kolumnis Ismaweb.net hari ini.

Komentar Facebook

Anonymous said...


BERITA BAIK UNTUK UMAT ISLAM

Parti kafir harbi DA-Pig semakin lemah kerana sebilangan ahli dan pemimpin peringkat negeri telah keluar dari DA-Pig kerana mereka tidak mempercayai sifu evangelis dan tuang punahsihat DA-Pig yang menjadikan jawatan tertinggi dalam DA-Pig sebagai hak milik atau dinasti sifu evangelis. Mereka juga benci amalan salah laku dan skandal-skandal yang bermaharajalela dalam DA-Pig.

Akibatnya sebahagian kaum Cina telah hilang kepercayaan terhadap Pakatan Tiada Harapan pimpinan parti kafir harbi DA-Pig. Akibatnya ialah Pakatan Tiada Harapan pimpina parti kafir harbi DA-Pig akan kalah dalam PRU14.

Ini bererti Parti PANIPU, parti kak jah liberal dan parti mahafiraun akan kehilangan sebahagian undi kaum Cina dan kehilangan undi Melayu Islam secara total.

Selepas PRU 14, balaci dan pemimpin Pakatan Tiada Harapan boleh memohon jawatan kosong jaga parking haram.

Anonymous said...

Saudara 9:10 macai pangkat tinggi puak penentang islam. Kalau islam kembalilah kepada islam sebenar kalau bukan islam berimanlah pada allah masuk islam nescaya kamh akan lebih tenang walaupun terus dihina kerana rahmat allah itu lebih baik dari harta dunia.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails