Friday, July 23, 2010

Nama Mohd Sabu Disebut-sebut Di Aceh.

Gambar sidang tersebut. Kanan sekali Ibnu Hasyim,

Kanan sekali (atas, berkupiah putih), Kiyahi Mudawali, penasihat Gabenor Aceh bahagian agama, yang disebelah beliau itulah yang bertanya tentang Mohd Sabu.

BANDA ACEH 23, 10: Nama Mohd Sabu mantan Naib Presiden PAS di sebut-sebut dalam sidang antara 10 perwakilan dari Kerajaan Negeri Kelantan dengan wakil-wakil DPR (Dewan perwakilan Rakyat) atau 'Yang Terhormat' Negeri Aceh, di Banda Aceh di sini.

Saudara Mohd Sabu

"Mana Saudara saya Mohd Sabu, tidak hadirkah hari ini?" tanya seorang anggota DPR Aceh, setelah diperkenalkan wakil dari Kelantan satu persatu. Wakil dari Kelantan terpaksa menjelaskan bahawa yang hadir ini wakil dari Negeri Kelantan, bukan dari PAS Pusat, yang melibatkan Saudara Mohd Sabu.

Sewaktu ditanya oleh Ibnu Hasyim di luar sidang, bagaimana beliau mengenal Mohd Sabu, katanya, "Itu kawan saya semasa dipenjara Kemunting satu masa dulu." Beliau juga sempat kirim salam kepada Presiden PAS Datuk Sri Abdul Hadi Awang, Tok Guru Nik Aziz dan Ketua Perwakilan Kelantan hari itu Datuk Husam Musa, yang mengundur diri terpaksa berlepas ke Jakarta masa itu. (IH)

Lihat..
E-Buku IH-15: Aceh, Sebelum & Selepas Hasan Tiro'
E-Buku IH-15: Aceh, Sebelum & Selepas Hasan Tiro'

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails