Monday, July 19, 2010

Benarkah Gambar Dalam Lingkaran Ini UFO?

Gempar lihat UFO terapung
KL 19 JUL 10: Benarkah berita ini? Lihat mYmetro hari ini.. Dalam lingkaran di gambar atas itukah UFO?

KOTA KINABALU: “Ketika berada dalam dewan, tiba-tiba seorang wanita menjerit melihat suatu objek mirip piring terbang di langit berhampiran pusat peranginan itu. “Lalu kami keluar untuk mengesahkan dakwaannya dan apa yang saya lihat ia memang satu objek berbentuk bulat dan berwarna biru sedang terapung, tetapi selepas beberapa saat kemudian ia bertukar menjadi warna hijau,” kata seorang tetamu Tuaran Beach Resort, Jemas Dungil, 27.

Suasana di pusat peranginan ketika itu gempar apabila satu objek asing seakan-akan piring terbang (UFO) muncul di ruang udara berhampiran pantai peranginan Tuaran di sini, petang kelmarin. Kemunculan objek berkenaan disaksikan beberapa kakitangan dan tetamu pusat peranginan itu yang kebetulan berada di kawasan terbabit.

Mereka mendakwa objek mengeluarkan cahaya biru dan hijau itu terapung di ruang udara selama seminit sebelum hilang dalam sekelip mata. Malah, ada di kalangan mereka sempat merakamkan gambar piring terbang itu menggunakan telefon bimbit masing-masing tetapi apa yang menghairankan, ada telefon bimbit berkenaan tiba-tiba ‘mati’ dengan semena-mena sebaik merakam gambar objek berkenaan.

Jemas berkata, dia ternampak satu objek terapung yang besar dan tidak bergerak ketika menghadiri majlis jamuan makan seorang rakannya di pusat peranginan itu. Menurutnya, dia sempat merakamkan objek misteri itu menggunakan kamera telefon bimbitnya, malah beberapa pengunjung pusat peranginan itu turut melakukannya.

"Saya tidak percaya UFO, tapi apa yang saya lihat itu benar-benar luar biasa kerana ia berlaku di depan mata.

“Apa yang pelik, telefon bimbit milik beberapa pengunjung yang merakam kemunculan objek itu tiba-tiba ‘mati’. Namun, saya bernasib baik kerana dapat merakamkan imej objek itu,” katanya.

Sementara itu, seorang lagi saksi, Donny Benedict, 29, berkata, dia tidak percaya dengan kewujudan UFO, namun pandangannya berubah sebaik menyaksikan kejadian itu.

“Saya hanya sempat melihat objek berkenaan terapung selama 20 saat sebelum ia hilang begitu sahaja. Apa yang peliknya, ia tidak mengeluarkan sebarang bunyi seperti dihasilkan pesawat udara.

“Ini pengalaman pertama saya melihat UFO, namun mengecewakan gambar diambil menggunakan telefon bimbit hilang,” katanya.

Kemunculan UFO di negara ini dikesan bermula pada tahun 1950-an apabila seorang lelaki melihat satu piring terbang di Petaling Jaya. Sejak itu, beberapa objek menyerupai piring terbang didakwa dilihat rakyat negara ini. Kali terakhir UFO muncul di negara ini pada 1999 di Tanjung Sepat, Kuala Langat. (AK)

DI BAWAH MERUPAKAN VIDEO PILIHAN PRO REFORM, DEMI KESEDARAN BERSAMA


5 comments:

Anonymous said...

kali terakhir bukan di Tg sepat 1999

kali terakhir adalah pada awal tahun ini xigt bulan berapa di Damansara Kuala Lumpur

Ibnu Hasyim said...

T.kasih. Alhamdulillah.

Anonymous said...

Salam Pak Hasyim,
Dari biru bertukar jadi hijau...
Tu tanda2 esok nak berlaku kat Putrajaya InsyAllah...

Salman said...

Salam Pak Hasyim
cuba perhatikan rakaman video ini, saya lihat di blog
http://ppmas-proreform.blogspot.com/


http://www.youtube.com/watch?v=Q4uqsxRKoLk&feature=player_embedded

Ibnu Hasyim said...

Terima kasih kepada pengomen dan Salman yang membantu memberi maklumat.Terima kasih juga kepada pengusaha blog 'PRO REFORM'demi kesedaran bersama. Sila lihat komen blog tersebut.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails