Monday, February 22, 2010

Tok Guru Nik Aziz Ajak Kita Tengok Wayang. Jom!

HALAMAN HIBURAN


KOTA BHARU, 22 Feb 2010: Jarang kita mendengar ulama atau ustaz menonton wayang, namun lain pula bagi Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat apabila bersetuju hadir menyaksikan tayangan sebuah filem.

Sejarah itu akan tercatat pada 28 Febuari ini di Balai Islam, Lundang apabila Menteri Besar Kelantan dijangka hadir menonton filem ‘Ketika Cinta Bertasbih’ yang diadaptasikan daripada novel tulisan Habiburrahman El-Syirazi.

Pengarah program berkenaan, Ahmad Baihaqi Atiqullah berkata, tayangan filem berkenaan dijangka bermula jam 9 malam.

“Selain itu pihak penganjur turut menjemput pensyarah Jabatan Pengajian Media UM, Prof Madya Dr Abu Hassan Hasbullah mengupas filem tersebut.

“Oleh itu, saya menjemput orang ramai hadir bersama-sama menonton filem bercorak kerohanian itu selain untuk berhibur, ia juga dapat menambahkan ilmu pengetahuan,” katanya di sini.

Baru-baru ini, lebih 1,000 penonton menyaksikan tayangan filem ‘Ketika Cinta Bertasbih’ bahagian pertama yang diadakan di Kelantan Trade Centre (KTC).

Tayangan filem tersebut diadakan sempena Hari Hiburan Islam yang turut menampilkan penulis asal cerita berkenaan, Habiburrahman yang didatangkan dari Indonesia.

Tayangan tersebut diadakan secara percuma dan ia merupakan box office di Indonesia 2009. (AK)

Lihat sebelum ini..


2 comments:

Anonymous said...

perlu menyemak:)

joegrimjow said...

like tok guru dengan melihat sama

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails