Saturday, March 04, 2023

'...bukan dapigs, pandapigs, umdapigs, pkrpigs..' -Helen Ang

 

Helen Ang

Komen Rakyat dalam blog ini..

23 comments:

1 Anonymous said...

bab pedang kayu tu terusterang aku respect sama si Helen Ang pemilik helenang.blogspot.com, walaupun dia cina tapi dia sangat rasional, dia menganjing sakan pada geng² yg islamphobia.

manusia rasional terpelajar tentunya bukan dapigs, pandapigs, umdapigs, pkrpigs dsb.

2 Anonymous said...

Mewujudkan PROTOKOL untuk menyiasat pihak2 tertentu! Ini ke yang kerajaan minoriti PH katakan institutional reform? Kah..kah..kah..

3 Anonymous said...

Dahulu semasa kerajaan BN (Barang Naik) berkuasa, agak kerap penyokong2 kerajaan madani mengadakan demonstrasi membantah harga barang naik! Kini tak lagi sebab sudah ada pakej nasi rahmah? Benarkah bergitu?

4 Anonymous said...

budak madani mentiga terbang dah tayang minum arak pulak dah...
ni dah sama keadaan mcm regim 22bulan dulu atau dah lebih lagi nih.

5 Anonymous said...

tumpang bertanya nih, dulu tak ker si nurul a/p anwar pernah kata ayat mcm tu?
ni entah2 filem madani terbang kot?

6 Anonymous said...

http://abnnasution.blogspot.com/2023/02/semangat-melayu-terkubur.html?m=1

Tgk jenis muka tak tau malu ..baru bagi Pulau Batu Putih Kat anak Lee Kwan Yew lepas tu nak pertahan Melayu... Pantekkk la kau...!!!

PRN June 2023 ada saki Baki barua Lee Kwan Yew @ DAP di persada Kuala PutarJaya yg perlu dilingkup kan habis habisan... Cukup 60 tahun kita dibodoh bamgangkan oleh barua pemimpin Melayu oleh Kartel Mafia kroni mata sepet Lee Kwan Yew DAP di negara ini.

Masa kita sudah sampai ujudkan rangkaian Kartel mafia Melayu yg akan mengimbangi penguasaan ekonomi negara...

Legasi sial ni elok jadi warga Lee Kwan Yew jadi Member Parlimen Pulau Batu Putih.. masa tu kau jerit lah puas 'hidup melayu' dng anak beranak kau puas puas..!!

Filem Kat atas brother tak nak Komen ka..!? Mcm video utube sokong Lina Joy Murtad..

Barua Lee Kwan Yew @ DAP Sila beramboss...!!

7 Anonymous said...

Kau orang tak ingat ker kesah bukit kepong. Semua polis mati kat situ. Kena tembak dengan komunis dapig. Pewaris sekarang ialah siang kit. Pewaris tu berkomplot dengan presiden parti kencing rakyat. Presiden cuma nak kerusi empok. Boleh madanikan nepotisme dan kronisme. Boleh madanikan hoi hoi ya hoi. Boleh madanikan komunis dapig. Komunis dapig nak rampas negara ni dari bumiputera.

8 Anonymous said...

Apakah agama pemimpin2 phbn sehinggakan puak kafir harbi dan puak munafiqun liberal bebas menerbitkan filem lucah dan filem yang jelas merosakkan akidah umat Islam ?

Wahai umat Islam, marilah kita menyokong dan mengundi PN untuk menegakkan hak Islam dan hak umat Islam kerana kita telah hilang kepercayaan pada kerajaan phbn.

9 Anonymous said...

Madanon govt is a joke !!!

10 Maharaja LELA said...

Kerajaan Madani tu baik...cuma diperkenalkan oleh orang yang salah dan tak bermoral. Kerajaan sekarang bukan kerajaan madani tapi seolah-olah "Kerajaan Onani"

11 Anonymous said...

Sikit sikit pemimpin liberal, LGBT, Dan Pluralisma Murtad masuk jarum... Padan lah muko pengundi yang undi pemimpin LGBT gay Dan pluralist nihh

Puiiiii....

12 Anonymous said...

Cetusan sasterawan jer istilah madani tu. Tapi amalannya luar tabii. Tolak rasuah tapi bawak masuk hoi hoi ya hoi. Kebas pulak hasil negeri kemudian bagi pada selangor, pulau pinang. Mana tak kaya. Sekat pulak guru bertauliah. Supaya Islam disekat, liberal diangkat. Dengan komunis dapig jadi sekutu.

Sekarang ni tibai usahawan melayu dengan isu rasuah. Sedangkan bertimbun komunis dapig dengan rasuah. Tak bongkar pun. Ni bukan madani, ni jahat dan khianat pada bangsa sendiri.

13 Anonymous said...

Senarai penerima ini dari Pulau Pinang dan mereka telah menerima sejumlah RM780 juta, pada hal orang Umno menerima hanya RM19 juta sahaja. Link

https://youtu.be/C2vYX3CwfE8

Senarai nama Parti DAP sembunyikan 346 kes melibatkan 346 entiti dan individu yang telah menerima RM307 juta wang 1MDB semasa PH jadi kerajaan diterajui barua meraka Tun Mahathir Mohamad.

Link bawah kenapa UMNO / BN bisu skg..!?

https://www.freemalaysiatoday.com/category/bahasa/tempatan/2022/10/04/jejak-wang-1mdb-250-penama-rm700-juta-umno-p-pinang-lapor-sprm/

1. Laverage Asia Sdn Bhd 31.5 juta
2. Enr Marketing. 24.3 juta
3. Mega Utilities Sdn Bhd. 18.3. juta
4. Kek Lok Si Tample 12 juta
5. Homewin Renovation n Cons 11.44 juta
6. Music Melody Store. 6.58 juta
7. G Event Managmnt. 2.93 juta
8. Pers Cintai A. Sekitar P. Pinang. 2.65 juta
9. Jaya Printing & Advertising. 1.07 juta
10. MCA Bah Tanjung P.Pinang. 1 Juta
11. Geh Choh Hun. 22.8 juta
12. Oii Teng Seng. 4.55. juta
13. Cheah Kah Chye. 4.4 juta
14. Yeap Chee Cheong 4.4 juta
15. Goh Kheng Huat. 4.2 juta
16. Oii Kheng Hin. 4.01 juta
17. Choo Keng Hock 3.84 juta
18. Toh Lean Seng. 3.5 juta
19. Chong Thong Yeow. 3.24 juta
20. Teh Hun Liang. 3.04 juta
21. Lembaga Union Pinang School 2.25 juta
22. Pinang Chinese High School. 1.25 juta
23. Chung Ling High School. 1 juta
24 J/K Chua Nan School. 0.5 juta
25 Pers Penduduk B. Daya Penang. 0.4 juta
26. Chung Ling High School. 0.25 juta
27. Smjk Phor Tay School Commitee. 0.25 juta
28. Pers Kebudayaan Pangkalan Kota P. Pinang. 0.204 juta
29. MCA Bah Tanjung P. Pinang. 1 juta
30. Parti Gerakan Rakyt Johor. 0.4 juta

Bukan ke ini conflict of interest?

Jho Low sedang tepuk tangan ketawa terbahak kaum nya yang paling banyak dapat habuan.

Berbeza denda Barnie Maddof scheme Ponzi terbesar di NYSE.. ( tgk siri Netflix) nasib nya di penjara seumur hiddup, anak nya mati sbb malu teramat dasyat isteri nya jedi gelandangan bila harta dirampas.

Lim Guan Eng sebagai Menteri Kewangan hutang yang ditinggalkan Kerajaan PH yang dicatat menghampiri RM850 billion. Sejumlah RM164 billion hutang dijana olih PH selama 22 bulan.

Tidak seperti Jho Low, Zety Nik Faisal sampai sekarang hidup mewah.. memang celaka pemimpin barua Melayu Lee Kwan Yew@DAP ini..!!! Macam pukimak...!!

Angkara penipuan Bangsa Perasuah bernama Jho Low tepuk tangan saksikan pemimpin Melayu diperbodohkan dan bercakaran sesama sendiri. Sekor babi pun tak diheret ke mahkamah..!!

14 Anonymous said...

Dah ada tindakan laaaa.

Walaun jgn jadi bodoh

15 Anonymous said...

Sekarang ni nak tibai bekas menteri askar. Sebab bekas menteri ni tak sokong presiden parti kencing rakyat. Tapi presiden parti hoi hoi ya hoi, kes bakal tutup. Sebab presiden parti hhyh tu penyokong presiden parti kencing rakyat. Madani pebender. Ada pulak kes berpilih.

16 Anonymous said...

Celah mana tindakan di ambil... Cer bagi link ka.. bagi video ka... Macam Brother geli geli goreng Aljub

17 zack said...

Sedehnya ugama islam diperkotak katik, sekali dgn bangsa melayu, ugama lain yg disanjung, bodoh jahil ke apa melayu islam ni, bangsa diperlekeh ugama dipermain.. Ugama lain jika dikacau penganut mereka akn mengamuk.. Melayu islam apa sudah jadi? Iman dan jati diri dekat mana.,sehingga penulis skrip dan penerbit bkn islam main peranan menghina?

18 Anonymous said...

yaahooo.. najib dibebaskan.. yaohooo...horey horey horey .. inilah kejayaan al-pmx dan rapiji dalam memperjuangkan kesucian najib dari fitnah golongan tertentu yg bertahun2 memfitnah najib dan rosmah dan zahid.
sekarang nih dah terbukti kehebatan alpmx dan rapiji yg begitu hebat berusaha membersihkan najib dan rosmah dari fitnah golongan tertentu yg sangat jahat sentiasa memfitnah mereka.
horey horey horey.. hoihoihoi yahoi horreyyy.

19 Anonymous said...

bila cosply ala muslim kamain melalak menyalak,
bila ada yg ceroboh akidah islam sunyi sepi jer ..
entah2 ada yg menaja utuk buat filem ni ada berkait dgn siapa2 tak?
ni bertanya aja sebab line ayat tu semacam sama mcm sorang tu jer...
dan clusters ugama liberal nih sememangnya diketahui berada dipehak mana.. dah sedia maklum dah pun

20 Anonymous said...

Sudah sampai masanya kita lahirkan beribu ribu taikun dan billionaire Melayu dan wujudkan serta menguasai semua rantaian rangkaian kartel kartel mafia Melayu.

Seperti biasa lepas ni akan di ikuti CNN, CNBC. Korea News, Japan News, Zambia Post Uganda Post dan akhir skli Straits Times Singapork ( media bapak kepala batu api fitnah Malaysia). Dulu bossku skg Mahiuddin dan gang.. kartel mafia LeeKwanYee@DAP mata sepet sedang tepok tangan.. Tak serik serik kena bodoh kann..

Lepas itu Tun dan Boboi dan walau terkinja kinja jadi belukang konon nya Malaysia paling teruk di donia.

Dan itulah yg berlaku bila Tun Mahathir menggulingkan Najib menggunakan fitnah jijik 1MDB dengan jadi hamba George Soros, Washington Post Straits Times Singapork dll akhbar doonia.

Lepas itu PH, Tun Brother Anwar Bin Ibrahim PKR, PAN dan Boboi dan walau terkinja kinja jadi belukang konon nya Malaysia paling teruk di donia di masa itu.

Jho Low dicanang satu doonia masa itu dlm kes 1MDB. Satu doonia media antarabangsa sebarkan fitnah Tun dan walaun mereka sebaliknya Jho Low yang dijadikan kambing hitam lesap terus sambil bersenang lenang dan bermewah mewah.

Pulau Batu Putih dah hampir 2 tahun Tun Mahathir di serah pada anak Lee Kwan Yew. Rakyat semua tahu PAP dan DAP adalah Lee Kwan Yew tuan mereka.

Dia bawah Lee Kwan Yew ada DAP dan taikun taikun kartel mafia mata sepet menguasai negara dengan memberi dana politik pada semua parti parti Melayu..

Meraka sesama sendiri akan tepuk tangan bila pemimpin Melayu bercakaran dan berbunuhan sesama sendiri.

Sudah sampai masanya kita lahirkan beribu ribu taikun dan billionaire Melayu dan wujudkan serta menguasai kartel kartel mafia Melayu.

PRN 6 negeri ini Mei 2023 ini masa terbaik untuk melingkupkan semua pemimpin saki baki kartel DAP@LeeKwanYew pula.

Pengakhiran sakaratul maut sedang menjemput akhirnya baru rakyat sedar rupa rupanya semua pemimpin Melayu hanyalah barua barua tunggangan LeeKwanYew@ DAP dan kertel kertel taikun taikun belaan mereka iaitu kartel mafia mata sepet yang menguasai negara semuanya.

Jho Low tepuk tangan bila Tun Mahathir singkirkan Najib dan BN. Bangsa Jho Low , LeeKwanYew@DAP tumpang tepuk tangan pemimpin Melayu bercakaran sesama sendiri.

Hanya Jho Low seorang ultra melayu ini berjaya di bodoh bangangkan supaya orang Melayu bercakaran. Jho Low mengambarkan betapa bodoh bangang ultra ini yang sangat lemah pemimin Melayu utk dikudakan oleh Bangsa Jho Low.

Wahai pemimpin Melayu kau orang tak serik serik kena bodoh bangang kan oleh Bangsa Jho Low atau seronok terkinja kinja kena bodoh bangang oleh bangsa Jho Low..!?

Perhah dengar ke.. pemimpin DAP dan pemimpin Cina lain memgutuk Jho Low..!?Malah dalam senyap mereka memuja sebagai pejuang bila sekor Jho Low kerajaan BN jatuh angkara barua 'acah acah power Melayu Islamik' Tun Mahathir dan Brother Anwar Bin Ibrahim..!!

Brother Anwar Bin Ibrahim memang dah totok kena bodoh bangang oleh DAP, Yahudi Zionis dan Amerika Syarikat.

Bangsa Jho Low sedang bertepuk tangan lihat betapa bodoh bangang saki baki barua LeeKwanYew@DAP kalangan pemimpin tertinggi Melayu di adu domba semula. Tak serik serik lagi rupanya orang tua ini kena bodoh bangang oleh bangsa Jho Low..!

Tun Mahathir Mohamad mana ada telo nak saman sekarang... kuasa dah tak ada skg Tun Boboi Mokhzani Mirzan Marina tunggu masa jadi mangsa .... takkan LHDN tak semak cukai pendapatan ank Tun... campakkan suma sampah sara Tun di Pejabat AG skg maka Tun akan kepanasan dan mengamuk semula.... Brother aje yang tak ade telo sebenarnya ...

Sapa yg demam sebenarnya.. Brother atau Tun Mahathir..cakap gebang jer lebihh

krik..krikk..

#bawaotakbukanpisau

21 Anonymous said...

Pee eem aljub jahiliah. Pendendam. Bukan pandai pun. Ke laut. Yang ditangkap api bukan beteri. Bateri kepada rasuah adalah komunis dapig. Yang nak dipadam api. Tapi sumber bateri itu dibiar. Ni yang dikatakan jahil. Mana nak padam selagi bateri hidup.

Bateri ni guna wayar untuk alir arus. Tulah peranan parti kencing rakyat dan parti kuali. Bateri dominen kalau tiada wayar.

Yang didakwa usahawan melayu. Yang didakwa politisen melayu. Yang usahawan perasuah komunis dapig bebas berkeliaran. Yang mulakan perkauman dibiar. Yang nak uec dibiar. Yang nak arak dibiar. Nak nak kasino dibiar. Yang cetus islamafobia dibiar. Malah buat tokok tambah. Yang nak suburkan faham komunis dibiarkan. Ni lah jahiliah.

22 Anonymous said...

Filem Melayu makan babi dan tukar agama dah mula ditayang...Menteri Komunikasi Family, JAKIM Polis Menteri KDN Muka Bulan... Suma buat bodoh pulis Lansing tak tangkap penerbit, pelakon penulis Dan Suma yg terlibat sebab ini benar menyinggung sensitiviti orang Melayu..

Harap PMx ... Teringat video link sini haha Lina Joy

https://youtu.be/TJKtq-2hrMw

Ni la bahana bila pemimpin species LGBT Gay Pluralist acah acah power Islamik' jadi PM...

5 comments:

Unknown said...

Korang perasan tak zaman DSAI sekarang?

X dengar langsung isu mamat2 politik berebut jawatan ceo atau pengarah glc dll.

Zaman pn dlu tiap hari dengar rebut jawatan sesama pas, bn dan bersatu. Gaji puluh ribu walaun makan duit kwsp sendiri.

DSAI hebat nak keluarkan rakyat dari rasuah.

Anonymous said...

Filem Mentega Terbang ini kisah Melayu makan babi dan tukar agama dah mula ditayang...Menteri Komunikasi Fami, JAKIM Polis Menteri KDN Muka Bulan... Suma buat bodoh pulis lansung tak tangkap penerbit, pelakon penulis Dan Suma yg terlibat sebab ini benar menyinggung sensitiviti orang Melayu..

Skg Melayu nak minum beer baca Bismillah, cuma belum Jumpa Makan Babi baca doa makan... Ciri ciri kerajaan Pluralisma Dan mula kelihatan... Mana pergi ulamak PH PKR Dan UMNo...!?

Ulamak UMNo, PH DAP PKR PAN Suma buat bodoh bangang sejak jadi barua DAP@LeeKwanYew..

Harap PMx ... Teringat video link sini haha Lina Joy

https://youtu.be/TJKtq-2hrMw

Ni la bahana bila pemimpin species LGBT Gay Pluralist acah acah power Islamik' jadi PM...

Anonymous said...

Iyer ker. Habis tu pasai apa anak dia jadi punasihat ekonomi. W/pun tak bergaji, kuasa besau weeh. Boleh kontrol projek. Pak dia pulak jadi menteri duit. Tak bergaji jugak. Tapi jaga perbendaharaan negara. Tau lah depa macam mana nak pulun. Tambah lagi ada hoi hoi ya hoi. Pakar ni bab songlap.

Madani. Bior ulamak guna istilah ni. Kalau sasterawan guna, jadi macam tukang karut wayang kulit. Kaku tapi kuat klentong.

Anonymous said...

Korang perasan tak. Kalau pendatang dari indonesia, bangladesh atau myanmar atau rohingya, cepat jer mereka kesan. Tapi yang dari cina ada satu juta lebih tak balik sunyi jer. Apakah ada rasuah juga sebab mereka tak dapat dikesan. Mesti ada satu team untuk kesan pendatang komunis dapig sebelum keadaan jadi lebih parah.

Anonymous said...

Heran jugak. Macam mana sebuah parti yang jadi pelingkup boleh mentadbir dengan baik kononnya. Kasino di genting zaman parti kris. Singapura keluar zaman parti kris. Batu putih leboh zaman parti kris. Sejuta pendatang cina tak dapat dikesan zaman parti kris. Kes altantunya zaman parti kris. Ajib kena scam billion presiden parti kris. Kes 47 presiden parti kris. Atok jadi billiunaire presiden parti kris. Skandal aljub timbala pee eem dari parti kris.

Ini sejarah untuk jadi panduan masa akan datang. Jangan diulang sejarah hitam lagi.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails