Tuesday, August 11, 2020

Jumlah harta seorang anak Mahathir sebanyak USD308 juta untuk tahun 2020.

 

Bagaimana Keluarga Kamu Boleh Kaya Raya, soal TMJ Pada Cucu Mahathir

Cyberjaya – Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim membidas cucu kepada Tun Dr Mahathir yang mempersoalkan harta milik Kesultanan Johor.

Tunku Ismail ketika membalas ciapan Melia Serena Mukhriz di Twitter berkata kekayaan Sultan Johor bermula seawal tahun 1885 lagi iaitu sebelum Mahathir dilahirkan.

“Alhamdulillah, berkat berniaga sejak 1885, kami dikurniakan dengan rezeki yang melimpah ruah. Malah hadiahkan kerajaan British sebuah pesawat sebelum datuk kamu lahir lagi.

“Sekarang boleh saya tahu bagaimana keluarga anda menjadi begitu kaya? Hanya ingin bertanya kerana saya juga mengimpikan menjadi seorang yang kaya raya seperti keluarga anda. Saya berharap mereka sudi mengajarkan saya,” bidas Tunku Ismail secara sinis.

Tunku Ismail turut memuatnaik beberapa keping gambar bagi membuktikan kenyataannya itu.

Terdahulu Serena dilihat cuba menyindir Tunku Ismail melalui ciapannya.

“Dari mana anda (Tunku) mendapat duit boss? soal Serena ringkas.

Untuk rekod Majalah bisnes Forbes Asia menyenaraikan salah seorang anak Mahathir adalah antara 8 orang Melayu terkaya  di Malaysia dengan jumlah harta sebanyak USD308 juta untuk tahun 2020.

Bekas perdana menteri, Datuk Seri Mohd Najib Tun Abdul pada Jun lalu mendakwa kekayaan anak-anak Mahathir berjumlah berbilion. -SuaraTV

17 comments:

Anonymous said...

X kisah la anak sapa pun kaya. Yg penting cara dari mana kekayaan tu datang. Halal atau haram. Kalo halal, jgn tabur fitnah. Kalo haram, rujuk polis dan sprm.

Anonymous said...

Terbaik dan mantap Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

Unknown said...

Subhanallah...

Anonymous said...

Pihak berkuasa sepatutnya menyiasat kekayaan luar biasa keluarga Atuk Kerala dan kroni-kroni Atuk Kerala kerana telah berlaku pelbagai skandal yang sangat merugikan rakyat dan negara
di waktu Atuk Kerala berkuasa.

Hj Aduka said...

Alhamdulillah
Undang2 Msia skrg adalah Kanun HUDUD.
Terbaik PAS.....
(atau aku yang bermimpi?)

Anonymous said...

Semoga pindaan ruu355 jadi nyata. Semua org islam menyokong pindaan ini termasuk hj aduka. Mimpi bukan mimpi. Biar kafirun saja yg menolak tetapi semua orang islam bersatu sokong. Kita perlu ramai tok janggut bukan mendaliar yg jadi duri dalam daging.

Anonymous said...

Cuba check akaun bank Hadi Awang
baru kita terkejut beruk!

Anonymous said...

mari sokong pakian VOIR
fashion apparel retailer Voir Holdings Bhd construction and property development Consortium Zenith.

is also Voir’s chairman and substantial shareholder

Anonymous said...

..atau kamu yang bermimpi DAP dan khadam liberalnya sokong Hudud dan RUU355 ??? Jauh panggang dari api !

Ha ha ha ha ha 100x....

Unknown said...

anak mahathir berniaga juqa

Anonymous said...

Mengapa kamu terkejut beruk ?

Anonymous said...

Dari mana dapat modal sangat besar ??

Anonymous said...

Buat bandingan antara tghh dengan atok dari segi harta. Atok jadi pm berbillion kayanya. Tak puas lagi, nak jadi pm kali ke tiga. Atok tengah stress giler sebab hanya kafirun dap dan liberal lesbian homo yg sokong kuat.

Anonymous said...

Tunggu atok bergari macam big boss dap untuk skandal forex, perwaja, baling, port kelang, bank bumi, pati sabah, kaya billion.

Anonymous said...

Anak atok pun dapat derma arab gila..kah355

Anonymous said...

So kepada lembu2 ternakan Pasumno sekalian, bila nak dakwa atok dan anak2 nya? Tabur fitnah ngalahkan kapir. Kalo dah ada bukti, gi la report. Xde telo ke mcm sajad?

Jeffkl said...

Ramai juga macai macai atok dlm forum ini. Agaknya mereka masih pakai pampers tatkala mamak kutty jadi diktator selama 22 tahun

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails