Friday, May 08, 2020

Muqaddimah Di DUN Chini: Macam Cerita P Ramlee 'Keluarga 69' Pulak!


Keluarga 69 (1967)
Komen Pembaca Weblog IH

Anonymous said...
MUNGKINKAH PH ATOK@BERSATU LAWAN UMNO/PAS@MUHYIDDIN BRRSATU DI DUN CHINI..?? 
MACAM CERITA P RAMLEE KELUARGA 69 PULAK..!!

BERSATU parti mati segan, hidup tak mahu telah menjadi duri dalam daging PN, pergolakan didalam Bersatu amat-amat teruk dan memalukan, bayangkan dalam satu parti boleh ada dua kiblat, satu berkiblatkan Muhyiddin pro PN dan satu lagi berkiblatkan Atok pro PH/DAP. Mungkin dari fitnah dan sumpah laknat bossku akhirnya Parti Bersatu tersungkur hancur berkecai

Katakan lah, Muhyiddin berbesar hati untuk memberikan laluan kepada BN untuk bertanding disitu, adakah barua-barua DAP dalam Bersatu akan bersetuju?

Seratus peratus mereka tidak akan bersetuju kan? jadi apa yang bakal berlaku? 


pertama, berkemungkinan mereka akan letak juga calon mewakili Bersatu/PH bertanding di situ, watikah calon boleh ditandatangani oleh Pengerusi yakni Atok, 

kedua, mereka akan planted seorang calon yang bertanding atas tiket bebas dan disokong oleh Bersatu/PH dan yang 

ketiga, Bersatu mungkin pull out, parti lain akan bertanding, mungkin PKR atau PAN dan fraksi Atok akan memberi sokongan kepada calon PH.

Disinilah kita boleh tengok talibarut-talibarut DAP memainkan peranannya, bayangkan ketika berlangsungnya kempen pilihanraya, pemimpin Bersatu fraksi Atok/DAP berkempen menghentam polisi dan dasar kerajaan PN, walhal dalam kerajaan PN itu juga melibatkan pemimpin Bersatu, tak ke lawak bunyinya tu..

Tukang-tukang fitnah dan pengadu domba seperti Khalid Samad, Mat John Sabu, Anwar Ibrahim, Tokong Lim Kit Siang dan lain-lain sudah tentu akan berkampung disana, tajuk utama fitnah mereka sudah pasti terarah ke kerajaan PN dan pemimpin Bersatu juga akan tumpang tuii menghentam PN yang mana dalam PN tu ada pemimpin dari Bersatu.

DAP, PKR, PAN dan Bersatu fraksi Atok akan bermati-matian menyerang calon BN dikawasan itu. Dun Chini kawasan Parlimen Pekan@Malu aper bossku..!! Bossku akan all out disana nanti.

Ini pertarungan peribadi antara Bossku lawan Atok Kau...!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails