Friday, April 24, 2020

Implan Payudara Wanita Selamatkan Dari Tembakan Peluru Jarak Dekat..

Pakar perubatan mendedahkan implan payudara berjaya menahan peluru daripada menembusi organ penting seorang wanita sekaligus menyelamatkan nyawanya. — Foto FailPakar perubatan mendedahkan implan payudara berjaya menahan peluru daripada menembusi organ penting seorang wanita sekaligus menyelamatkan nyawanya. — Foto Fail

TORONTO 22 April — Seorang wanita terselamat daripada ajal selepas satu tembakan dari jarak dekat mengenai bahagian payudaranya yang mempunyai implan.
Insiden di Toronto, Kanada berlaku ketika wanita berusia 30-an itu dilaporkan sedang bersiar-siar di bandar berkenaan.
Pakar mendedahkan insiden bukan kali pertama dan pernah berlaku sebelum ini pada tahun 2018 terhadap seorang wanita.
Menurut kajian yang dipetik daripada jurnal perubatan SAGE, implant yang dipakainya telah menangkis peluru daripada menembusi organ penting.
Terdahulu, seorang pakar bedah bernama Giancarlo McEvenue memberitahu kepada agensi berita CNN bahawa pesakit tersebut telah datang ke hospital dalam keadaan cedera bagi mendapatkan rawatan.
“Peluru itu menembusi kulit di sebelah kiri terlebih dahulu dan kemudian memasuki bahagian atas sternum ke payudara kanan dan patah tulang rusuknya di sebelah kanan.
“Di sebelah kiri ialah jantung dan paru-paru, jika peluru masuk ke dada, dia akan mengalami kecederaan lebih serius, mungkin mengancam nyawa,” katanya. (IH)

3 comments:

Anonymous said...

Ini walaun PH yang dakwa asset negara kena jual... sumber Blog Kerengge

Tak sampai 2 bulan, kerajaan PN dah jual aset negara

“Eh tak sampai 2 bulan, kerajaan dah mula jual aset negara?” Itulah komen yang dibuat terhadap tindakan kerajaan melalui Khazanah yang dilaporkan akan menjual 74 juta sahamnya dalam Tenaga Nasional Berhad (TNB).

Menurut laporan media, Khazanah yang dipengerusikan oleh Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin menjual 1.45% sahamnya dalam TNB dengan harga RM1.17 bilion.

“Rupanya ini trend standard BN. Tahun 2015 dan tahun 2016 pun sama.

“Bolehlah penyokong MN (Muafakat Nasional) teruskan meratib ‘jual aset negara, ini semua salah DAP,” tulis Liyana Marzuki, bekas pegawai kanan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) melalui Facebook beliau.

Pada Walaun Unta Telo Labuh Otai Reformasi

Kalau Khazanah jual suma saham kat TNB atau TNB jual saham kat Khazanah apa yang jual assets negara nya....!?

Kedua dua entity itu adalah GLC Kerajaan Malaysia , tang mana jual negara wahai walaun unta otai tolo labuh...!? Ini lah kalau bahana otak asyik guling guling atas jalan raya bengap... PH dolu jual IHH yang sepanjang tahun untung pada syarikat Singapork dengan harga bawah nilai itu baru jual essets negara... nak contoh lain bersepah wahai walaun otai tolo labuh...!!! No Brain...!!! Baru 1 hari puasa dah jadi batu api...


No Brain...!! kikiki..

Anonymous said...

Kerengge selalu berita palsu. Tak boleh pakai. Jangan rujuk berita ph. Eng Guang kaki penipu.

Anonymous said...

1mdb masih terkial kial. 90 juta nyata fitnah of the year. Berita dari ph kena tapis beribu kali. Kena kencing.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails