Monday, March 02, 2020

PH Melaka Tumbang, Walau ADUN PH 13&BERSATU 2, Dari 28.


Kerajaan PH Melaka tumbang


PENGERUSI Badan Perhubungan UMNO Melaka, Datuk Seri Ab Rauf Yusoh mengumumkan kerajaan Pakatan Harapan (PH) Melaka tumbang.
Dalam sidang media sebenar tadi, beliau berkata, pihaknya akan menyerah kepada kepimpinan pusat untuk memutuskan siapa Ketua Menteri baru.
Turut menyertai sidang media itu ialah Timbalan Pengerusi DAP Melaka yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Pengkalan Batu Datuk Norhizam Hassan Baktee.
PH pada asalnya memiliki 15 kerusi daripada 28 kerusi DUN, manakala pembangkang menguasai 16 kerusi.


Ketika ini, PH diwakili DAP, PKR dan AMANAH masing-masing mempunyai 13 kerusi DUN manakala BERSATU dua kerusi. (MyMetro)

6 comments:

Anonymous said...

Tahniah dan syabas kepada Pakatan Nasional dan Datuk Norhizam kerana berjaya menubuhkan kerajaan Pakatan Nasional di Melaka.

Goodbye PH dan DAP. Padan muka.

Tepuk.

Anonymous said...

Elok juga kembalikan kesultanan melaka. Melaka asalnya bersultan, tapi kejahatan british membuang kesultanan melaka. Supaya melaka tunduk sepenuhnya pada british. Jika benar ada waris yg sah, mengapa tidak dikembalikan.

Pandangan jer.

Anonymous said...

Sekurang kurangnya kerajaan syiah tewaa di Melaka.. dont mess with melaka tauuu

Anonymous said...

Yang bangan membabibuta menjadi hamba dapigs tu akhirnya insaf selepas teruk dikutuk kerana tindakan bodoh dia selama nih..
Syukurlah..
Pandapigs masih lagi terguling depan sogo memperjuangkan dapigs B3 ker..?
Tanya jer ni..

Anonymous said...

Adly tu CM yang bagus..selamat datang umno kleptorat..takziah rakyat melaka..pasni susah la rakyat dapat peruntukan betul ape yg patot..semua masuk poket umno ayoo..

Anonymous said...

Wah RBA DA-Pigs Masih mahu kencing rakyat lagi ! Wang masuk poket siapa Di zaman PH memerintah ? Siapa beri Wang kepada sekolah swasta Cina Dan kolej swasta Cina ?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails