Tuesday, December 04, 2018

Penjenayah Agama Edar Bible? Mengapa Hanya Dakwa Separuh Jalan?
KOTA BHARU: Warga asing yang disyaki mengedar pen dan buku tertera pernyataan daripada kitab Bible sehingga sekarang dikatakan tidak dikenakan sebarang tindakan.
Timbalan Pengerusi Lajnah Undang-undang dan Hak Asasi Manusia (Luham) PAS Pusat, Wan Rohimi Wan Daud berkata, individu terlibat yang ditahan di Langkawi pihak berkuasa baru-baru ini dihantar pulang ke negara asal.
Katanya, mubaligh terbabit tidak dikenakan sebarang tindakan perundangan di negara ini.
Malah menurutnya, dakwaan di mahkamah juga terpaksa ditangguhkan kerana arahan Pejabat Peguam Negara supaya menarik balik kes tersebut.
" Peguam Negara pun tahu kes yang mengedarkan Bible oleh warga asing. Saya ingat bulan lepas ditangkap pihak berkuasa.
"Mereka didakwa di mahkamah separuh jalan, Pejabat Peguam Negara arahkan tarik balik kes tersebut dan mereka dihantar pulang ke negara asal," katanya pada ceramah jerayawara Bantah ICERD di Medan Ilmu Ketereh Pasar Peringat malam tadi.
Program itu dianjurkan NGO Ummah. Turut hadir Adun Melor Dr Md Yusnan Yusoff, Timbalan Ketua Umno Bahagian Gua Musang Amran Arifin dan Timbalan Yang Dipertua PAS Jeli, Dato' Abdullah Ya'kob. - HARAKAHDAILY 4/12/2018

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Ini kes penipuan pihak berkuasa terhadap rakyat, terutamanya kepada yang beragama Islam. Penjenayah-penjenayah agama itu patut dihukum, mengapa mereka dilindungi?

3 comments:

Anonymous said...

Inilah akibatnya jika orang kafir dilantik menjadi peguam negara dll. Tepuk ......

Anonymous said...

DYMM YDPA telah diTIPU oleh rejim BANGKAI2 Parasit PENJAJAH/PEROMPAK/PERASUAH/PENGGANAS/PEMBUNUH Dikator madey anak beranak PAR*A/DAPanjing KURAP HOMO JIJIK HOMO-KULI2 puaka2 ZIONIS HOMO Freemason CIA/MOSSAD-IS(IS)rael/SOROS-lapuran POLIS mesti diBUAT segera atas PENIPUAN ni!

Sbb. TERJERMAHAN PALSU telah dibuat oleh DBP, terhdp. PERKATAAN2 yg. berkaitan dgn. UNDG2 PERLEMBAGAAN dan SEJARAH Orang Asal ISLAM/MELAYU kita dlm. KAMUS DBP, cthnya perkataan "HENDAKlah" dlm UNDG2 PERLEMBAGAAN 40 yg diSAMAkan MAKNA dgn. "MESTIlah" (patutlah Per. 40 ni sengaja diLESAPkan dlm. laman web JPA, bersama Per. 41, DYMM YDPA sbg. PEMERINTAH TERTINGGI ATM, yg. juga dah LESAP) - dlm. KAMUS DBP yg. dah diANJINGkan habis2an tu - iaitu berkaitan samada DYMM YDPA “MESTI“ atau sebenaqnya, hanya “diHARAPkan“ (HENDAKlah) mendengar nasihat seorg. @ Jemaah Menteri, termsk. utk. UNDG2 PERLEMBAGAAN PERLANTIKAN PEGUAM NEGARA, Per. 145(1); mengISYTIHARkan DARURAT, Per 150; ISLAM adalh Agama PERSEKUTUAN Per. 3(1), Per. 153, dsbnya!! Sbb "HENDAK'" mmg. BUKAN sama MAKNA dgn. "MESTI" (tapi "HENDAK" ni juga telah diPALSUkan oleh DBP sekarang sbg. sama MAKNA dgn. "MESTI")!!!!

Patutlah si PENJAJAH BANGKAI ANJING Parasit PAR*A PN tom-myHOMO- yg. TAK fasih berBAHASA KEBANGSAAN, boleh pula dilantik sbg. salah seorg. AHLI LEMBAGA PENGELOLA Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP)! Tgk. PENGGANAS2 PN PAR*A/DAPbangkai ANJING HOMO JIJIK Zionis dah TAKUT!!!! Link ni dah HILANG dr. Google pula - http://sabahkini2.com/en/news/1441/peguam-negara-tommy-tidak-fasih-bahasa-melayu-dilantik-ahli-lembaga-pengelola-dbp/view

BINATANG betul PENIPUAN/SABOTAJ anjing PN DAPengganas ZIONIS ni terhdp. DBP, dan UNDANG-UNDANG PERLEMBAGAAN, serta HAK dan KUASA DYMM YDPA/MAJLIS RAJA-RAJA dan seluruh KE-SULTANAN ISLAM/MELAYU kita!!Ini PENGKHIANATAN/PENDERHAKAAN pd. DYMM YDPA, MAJLIS RAJA-RAJA dan seluruh KESULTANAN ISLAM/MELAYU kita, rakyat BUMIPUTERA kita, serta NEGARA ISLAM kita ni!!! Ini jenayah TERORISMA!!

Tok Terkedu.

Anonymous said...

Maka, DYMM YDPA berHAK dan mesti BERANI mengISYTIHARkan DARURAT utk. MENYELAMATkan segera ISLAM/umatnya dan seluruh bangsa Bumiputera kita, serta NEGARA ISLAM kita ni di TANAH MELAYU-KEPULAUAN MELAYU pusaka nenek moyang Bumiputera berzaman kita ni - dgn. meletakkan NEGARA ISLAM kita ni di bawah PEMERINTAHAN TENTERA buat sementara mcm. di THAILAND! Sebelum NEGARA ISLAM kita ni JATUH dgn. amt TRAGIK dan KEJAM spt. EMPAYAR TURKI UTHMANIYAH (Ottoman Empire), yg. MEMERINTAH selama 623 thn!!

Sbb. PENIPUAN2 pd. UNDG2 PERLEMBAGAAN kita, terutamanya oleh puak PENJAJAH/PENGGANAS DAPbangkai ANJING HOMO JIJIK-KULI2 puaka2 ZIONIS HOMO Freemason CIA/MOSSAD-IS(IS)rael/SOROS Zionis ni, mmg. AKHIRnya - akan menjadikan TANAH MELAYU kita ini sbg. IS(IS)rael di ASIA TENGGARA, di samping MENAKLUK akan SELAT MELAKA/LAUT CHINA SELATAN, antara motif DAJAL utama ZNWO (Order Dunia Baru Zionis Freemason) depa utk. MENAKLUK seluruh 5 LAUTAN DUNIA!!

Lagipun, PRU14, mmg. telah diSABOTAJ habis2an!! Apalagi dgn. PENGAKUAN oleh sebuah 'NGO' PENGKHIANAT Veteran ATM/PDRM, patriot, yg. mana depa telah BEKERJASAMA dgn. 'NGO' PENGGANAS asing, yg. diTAJA CIA/SOROS-MOSSAD, Bersih, yg. berPUSAT di SWITZERLAND - utk. mengHASUT POLIS/TENTERA dan juga disyaki, pekerja2 SPR, utk. MENUMBANGkan PM YAB DS Najib terCINTA kita dan KERAJAAN PERSEKUTUAN!!!

Maka, kalau dah mengHASUT akan ATM/POLIS/mana-mana pekerja JPA utk. MENUMBANGkan KERAJAAN, apalagi dgn. NGO PENGGANAS ASING, ini SEBENAQnya adalah PENDERHAKAAN kpd. DYMM YDPA sbg. KETUA UTAMA NEGARA dan PEMERINTAH TERTINGGI ATM - mengikut UNDG2 PERLEMBAGAAN 32 dan 41!!

Lihat juga, NEGARA dan Rakyat BUMIPUTERA kita sdg. dlm. keadaan amat BAHAYA skrg. , setelah semua 14 HOSPITAL2 SWASTA kita dan 21 HOSPITAL2 TURKI (yg. juga NEGARA ISLAM) dlm. IHH Bhd. diJUAL pd. PENJAJAH Jepun-SEKUTU kuat IS(IS)rael/US-NAT - dan skrg. semua HOSPITAL2 AWAM, LAPANGAN2 TERBANG, STESYEN2 KERETAPI2 dan TANAH2 amat BERNILAInya, juga akan diJUAL pd. TOKEY2 PENJAJAH2 DAPbangkai ANJING ni dan ASING!!

Bayangkan NATO (iaitu Tentera Bersekutu Kesatuan Eropah, tetapi juga SEBENAQnya diANGGOTAI IS(IS)rael/US/Canada/Australia/NZ)/IS(IS)rael-MOSSAD - bakal MENGUASAI ASET2 NASIONAL NEGARA/BUMIPUTERA/ISLAM amat berHARGA kita ni, yg. diBINA dgn. PENAT LELAH dr. LEGASI amat gemilang BAPA KEMERDEKAAN/BAPA PEMBANGUNAN (tulen) kita, PM Orang Asal amat AGUNG dan terCINTA kita, iaitu KETURUNAN DYMM Almarhum Sultan Hasanuddin dr. EMPAYAR BUGIS GOWA, Sulawesi (yg. MENENTANG Penjajah LAKNAT Belanda Zionis Freemason di KEPULAUAN MELAYU kita), Almarhum Orang Kaya Indera Syahbandar ke-10 Pahang, YAB Tun Abd. Razak Dato' Hussein Al-Haj, serta diSAMBUNG legasi amat GEMILANG ini oleh ANAKANDA beliau, Orang Kaya Indera Syahbandar ke -11 Pahang, YAB DS Hj. Mohd. Najib Tun Abd. Razak terCINTA kita!

Lihat PENDEDAHAN BERNAS oleh YAB ds Najib terCINTA kita, di - https://mykmu.net/2018/12/04/ph-akan-jual-30-dari-lapangan-terbang-bangunan-hospital-hospital-awam-stesen-keretapi-dan-tanah-tanahnya/

(Tok Terkedu)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails