Thursday, December 30, 2021

Cikgu rogol murid, abah rogol anak, Lwn rasuah ambil rasuah! Curi duit RM25 juta -SPRM

 

Razarudin Husain.

Komen Rakyat dalam blog ini..
Anonymous said...

Panel SPRM digesa bertindak sebelum isu Azam Baki dibawa di Parlimen, kata Gomez
BERAT INI BERAT ...AMIN
KETUA LAWAN RASUAH AMBIL RASUAH..KAH KAH KAH

MACAM CIKGU ROGOL MURID KAH KAH KAH
MACAM ABAH ROGOL ANAK..KAH KAH KAH
KHALAS..

Curi duit RM25 juta, pegawai SPRM ditahan di penjara

PETALING JAYA: Seorang daripada tiga pegawai kanan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang dikaitkan dengan kehilangan duit RM25 juta yang disita badan itu sedang ditahan di Penjara Simpang Renggam, Johor mengikut Akta Langkah-Langkah Pencegahan Khas (LLPK).

Mengesahkan kepada Utusan Malaysia, Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Razarudin Husain berkata, pegawai berusia 40 tahun itu menjalani hukuman dua tahun disebabkan terlibat dalam aktiviti pengedaran dadah.

“Siasatan dilakukan mengikut Akta LLPK dan pegawai berke­naan sedang menjalani hukuman atas kesalahan berkaitan dadah,” kata beliau ringkas.

Sebelum ini, Utusan Malaysia mendedahkan, seorang daripada tiga kakitangan SPRM tersebut disiasat kerana disyaki terlibat dalam aktiviti pengedaran dadah selepas memperoleh kete­rangan beberapa orang saksi.

Siasatan lanjut kemudian dijalankan Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN), Bukit Aman bagi mengenal pasti punca bekalan dadah berkenaan diperoleh.

Siasatan awal polis mendapati, pegawai SPRM terlibat disyaki berperanan sebagai tokan namun rangkaiannya tidak terlalu besar.

Sebelum pembongkaran itu, pegawai kanan SPRM gered 44 itu dan dua lagi kakitangan lain ditahan berhubung kehilangan duit barang kes bernilai RM25 juta milik bekas Ketua Pengarah Organisasi Perisikan Luar Malaysia (MEIO), Datuk Hasanah Abdul Hamid.

Ujian air kencing mendapati pegawai terbabit turut positif dadah jenis methamphetamine, amphetamine dan benzo. (Utusan)

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Haa susah, bila harap pagar, pagar itu sendiri yang kerkah padi.. Nampaknya, pihak pusat kena belajar dari Kelantan, bagaimana PAS mentarbiah anak buahnya di Kelantan hingga boleh wujud 'Kelantan 0 rasuah', yang tak pernah berlaku sebelumnya di negara ini.

Kita tunggu pula keputusan kes rasuah terowong bawah laut di Pulau Pinang, sehingga melibatkan saksi terbunuh pula... Sudah sepatutnya pengganas-pengganas perasuah itu di beri pengajaran dan dihukum!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails