Friday, October 29, 2021

Anak Shah Rukh Khan diikat jamin -Kes Dadah.

 

Ada dakwaan manipulasi saksi, bukti palsu serta tuduhan cuba memeras berjuta dolar sebagai tebusan daripada bintang filem itu. - Gambar AFP

HALAMAN HIBURAN

NEW DELHI: Mahkamah India pada Khamis membenarkan permohonan ikat jamin ke atas Aryan Khan, 23, anak bintang Bollywood, Shah Rukh Khan yang ditahan agensi narkotik atas tuduhan berkaitan dengan rampasan dadah.

Aryan ditahan dalam keadaan penuh kontroversi bersama beberapa lagi orang oleh Biro Kawalan Narkotik (NCB) di Mumbai, pada awal bulan ini.

Dalam penghakiman itu, Mahkamah Tinggi Bombay membenarkan permohonan ikat jamin ke atas Aryan dan dua lagi yang mempunyai kaitan dengan kes ini.

Isu dadah sejak beberapa hari ini mencetuskan kontroversi, berikutan timbul dakwaan manipulasi saksi, bukti palsu serta tuduhan cuba memeras berjuta dolar sebagai tebusan daripada bintang filem itu.

Nawab Malik, seorang menteri Kerajaan Maharashtra sebelum ini menuduh agensi dadah yang dikawal kerajaan persekutuan, tidak mempunyai kes kukuh ke atas anak lelaki pelakon itu.

Media pula melaporkan, tiada sebarang dadah terlarang ditemukan pada Aryan.

Ketika masih diselubungi kontroversi, polis di bandar raya Pune, kira-kira 150 kilometer dari Mumbai pada Khamis, menahan Kiran Gosavi, lelaki yang dikatakan sebagai penyiasat persendirian dan menjadi saksi kes dadah berkenaan, berhubung kes penipuan pada 2018.

Swafoto Gosavi bersama Aryan Khan tular di media sosial mencetuskan persoalan mengenai hubungan penyiasat itu dengan NCB.

Pengarah Wilayah Agensi itu, Sameer Wankhede, sebelum ini memohon perlindungan mahkamah selepas beliau ditahan atas tuduhan salah laku. – BERNAMA

3 comments:

Anonymous said...

ENEMY AT THE GATE PART 10: KHAS UNTUK BARUA DAP@LEE KWAN YEW : BAGUS SANGAT KAH SINGAPURA.!?

ANDA NILAIKAN CATATAN SAUDARA YANG MENDAKWA DIRINYA BEKAS WARGA SINGAPURA

NUKILAN DARI ZAHARAH SHAH ALAM����BEKAS WARGA SINGAPURA.

Selama ini Singapore tidak galakkan sesiapa cakap bahasa selain dari bahasa IBUNDA SINGAPORE iaitu bahasa INGGERIS. Tahun ini orang Melayu Singapore pun terperanjat & 'confused'.

Untuk pengetahuan semua, Singapore mahu cuba tarik pengundi Melayu dalam pilihanraya akan datang ini. Ramai Melayu dan anak-anak muda di sana telah mula mengundi pembangkang.

Yang PM Lee kata pasal 2 orang PILOT, itulah saja pilot Melayu yg mereka ada di RSAF. Selama ini RSAF tidak boleh ambil pilot Melayu. Melayu hanya boleh jadi tukang masak, maintenance atau pencuci kapal terbang sahaja. Army dalam 'Special Force' pun Melayu tidak boleh masuk.

Kenapa saya boleh kata begitu ? Saya bekerja di NATIONAL SAFETY COUNCIL OF SINGAPORE selama 16 tahun. Kami yg menjaga semua urusan Politic PAP, Economy, Singapore Security Forces termasuklah, Army, RSAF, Polis, JPJ, Traffic Police & Education.

Pasal masjid, Mendaki etc, yang disebut oleh PM Lee, ingin saya beritahu semua bahawa SEMUA warga Melayu/Islam Singapura diWAJIBkan menyumbang dengan kenakan potongan gaji setiap bulan ke tabung Mendaki, Masjid etc. Jadi, semua pembinaan atau jagaan masjid ditanggung oleh orang Melayu / Islam sendiri.

Orang sering cakap Singapore negara terkaya di dunia. Jawapannya Singapore di'control' oleh PAP. Bahasa mudah bagi kami rakyat Singapore, PAP bermaksud, "PAY AND PAY".

Mana ada government clinic atau hospital lagi. Semua telah di‘privatise’kan. Warga Singapore WAJIB ada Insuran Medisave & Medishield sebelum masuk hospital. Dah pergi check doktor, dapat prescription ubat, kena pergi beli sendiri ubat2 itu di farmasi.

Semua pekerja kena potong gaji setiap bulan untuk biaya rawatan. Bagi orang-orang tua yang tidak mampu, anak-anaklah kena tanggung bayar. Kalau tidak, sakit sampai mati pun mereka tidak peduli.

Berbeza di Malaysia. Pergi klinik kerajaan hanya bayar RM1 dan SEMUA TANGGUNG BERES.

'Carpark' di HDB (rumah mampu milik), rumah kerajaan, bayaran bulanannya sekarang ialah S$120 utk open space atau $180 utk ‘multi story carpark’. Duit tong sampah wajib bayar ikut saiz rumah setiap bulan. Belum lagi bil api, air, cable vision, cukai pintu & cukai tahunan. Rumah flat lama yang mahu diperbaharui harus ditanggung sendiri oleh rakyat.

CPF hanya boleh dikeluarkan 10% sahaja bila genap usia 65. Setiap orang mesti ada duit simpanan dalam CPF kerana kerajaan tidak mahu tanggung orang Singapore. Setiap bulan pula hanya boleh keluarkan $280-$450 sahaja bergantung berapa banyak kita ada simpanan dalam akaun CPF itu.

Untuk beli kereta kena beli COE (Certificate of Entitlement). Selepas 1 tahun, WAJIB pergi inspection utk baharui roadtax. Singapore tidak boleh ada kereta buruk atas jalanraya. Sebelum 10 tahun kereta mesti dijual. Kalau tidak, selepas 10 tahun ia hanya laku $2,000 sebagai besi buruk sahaja kerana sudah dianggap tiada harga jualan lagi. Kalau mahu maintain juga mesti kena bayar tambahan road tax 50% lebih tinggi.

Ketika saya tinggal di Singapore (sebelum 1997), road tax 1000cc ialah $1300 setahun & insurance premium $1300. Jumlahnya $2600 setahun untuk kenderaan 1000cc. Road tax tinggi kerana rakyat dipaksa membiayai ‘maintenance’ jalanraya sendiri.

Pada barua DAP@Lee Kwan Yew masa barua nak puja puji tokong dah tamat... insaf insaf dan insaf lahh...!!

sambung...

Anonymous said...

sambung...

Pernah ke orang Malaysia terfikir, apabila membeli rumah HDB di Singapore, semua yuran guaman harus dibayar kpd “Lee & Lee Associate”, iaitu Syarikat PM Lee & family. Dari zaman bapanya Lee Kuan Yew hingga ke hari ini. Kalau S&P & legal dibayar atas syarikat Perdana Menteri Malaysia, tentu teruk PM Malaysia kena belasah dengan pembangkang.

"Ini lah pemerintah super kroni super nepotisme ultra kiasu..yg barua DAP@LeeKwanYew terkinja bangang tak keruan..!!"

Sekarang PAP nak pengaruhi rakyat Malaysia pula. Mereka mahu beritahu jika DAP menjadi Kerajaan baru di Malaysia, DAP juga mampu ubah Malaysia menjadi seperti Singapura. Di Gelang Patah, Johor, PAP-lah yang membantu DAP Lim Kit Siang untuk menang.

Kenapa saya cakap begitu? Kerana sebagai pekerja kerajaan di Singapore, saya diwajibkan masuk PAP, & saya juga terlibat dalam politik PAP. Kerana saya pemegang Scholarship Lee Kuan Yew dalam bidang Economy & Political Science. Atas sebab itu dan keahlian PAP jugalah saya sebagai satu-satunya anak Melayu yang boleh bekerja di National Safety Council of Singapore.

Masa Malaysia - Indonesia eratkan hubungan ekonomi budaya sesama serumpun dan tinggalkan lupakan Singapura yang tidak membantu.. If you friend with Singapore then you don't need enemy.. Lupakan Singapura tinggalkan Singapura

Anonymous said...

Ini kah yang di katakan meritokrasi Singapura yang dibanggakan oleh barua barua DAP@LeeKwanYew....!?

Ini cara mereka menindas Melayu India di Singapura. Orang India Singapura rasa dah lebih cina dari cina Singapura Melayu Singapura ayohh bangkit dan lawan sistem yang menindas secara sistematik..!?

Pada barua DAP@LeeKwanYew di Malaysia berikan saya satu nama billoinaire dari Melayu dan India...!?

#celakaSingapuracelakabaruaSingapura

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails