Thursday, October 22, 2020

Sorok dalam siling 1:10 pagi, elak ditangkap khalwat..

 

Seorang lelaki sanggup menyorok dalam siling rumah teres di taman perumahan di Jalan Alor Mengkudu di sini, awal pagi tadi, bagi mengelak daripada ditangkap berkhalwat. 

ALOR SETAR: Seorang lelaki sanggup menyorok dalam siling rumah teres di taman perumahan di Jalan Alor Mengkudu di sini, awal pagi tadi, bagi mengelak daripada ditangkap berkhalwat.

Bagaimanapun tindakan lelaki berusia 55 tahun itu gagal apabila berjaya dikesan anggota penguat kuasa Jabatan Agama Islam Kedah (JAIK) yang melakukan pemeriksaan pada jam 1.10 pagi.

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Undang-undang JAIK, Radzi Abdul Mutalib, berkata lelaki yang berstatus suami orang itu tidak memberi kerjasama ketika diminta membuka pintu.

Berikutan itu, penguat kuasa JAIK meminta bantuan anggota polis peronda untuk melakukan pemeriksaan dan mengarahkan pintu rumah dibuka.

"Hasil pemeriksaan menemui seorang wanita berusia 33 tahun berada di tingkat atas rumah berkenaan dan seorang lelaki bersembunyi di bahagian siling rumah.

"Mereka gagal menunjukkan sebarang dokumen membuktikan hubungan mahram atau suami isteri," katanya hari ini.

Radzi berkata, pasangan terbabit didapati bekerja sebagai penjawat awam dan kes disiasat mengikut Seksyen 25 Enakmen Jenayah Syariah Kedah 2014.

Jika sabit kesalahan mereka boleh didenda tidak melebihi RM3,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya sekali. (BH)

Hibur Hibur Sikit:H2S Pilihan: 40 -Nyanyian Alam, Kashmir &Nasheed.

2 comments:

Anonymous said...

Setiap 10 minit dikatakan akan lahir seorang anak luar nikah dinegara ini, yang berzina pula dikatakan 10 kali ganda dari itu! Harap pihak2 berwajib, lebih aggressive mencegah perkara2 yang berkaitan dengan zina ini!

Teruskan membenteras walaupun tindakan ini sangat dibenci oleh parti2 chauvinists, sekutu2 dan penyokong2 mereka!!!

Anonymous said...

Bagus blog Ibnu Hasyim ni, terus menyelongkar aktiviti2 maksiat. Mungkin blog anda sangat dibenci oleh puak2 LBGT, PGayR & penyokong2 parti khadam DAP!

Apa2 pun teruskan perjuangan murni ini!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails