Thursday, November 28, 2019

Pelajar Dituduh Hina Nabi Muhammad SAW.

Petikan rancangan kartun ‘Fireman Sam’ menunjukkan watak kartun memijak helaian al-Quran. - Foto Daily Mail prevnext Gambar Hiasan. Petikan rancangan kartun ‘Fireman Sam’ menunjukkan watak kartun memijak helaian al-Quran. – Foto Daily Mail  London: Penerbit rancangan kartun ‘Fireman Sam’ memohon maaf tanpa syarat berikutan satu episod rancangan itu menunjukkan watak kartun memijak helaian al-Quran. Menurut penonton, episod ‘Troubled Waters’ itu yang ditayangkan Chanel 5 pada 28 Jun lalu, menunjukkan watak ‘Elvis’ menghina kita suci umat Islam dan ia kini dipadamkan daripada laman web stesen berkenaan.

PELAJAR dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur atas kesalahan membuat dan menghantar komunikasi jelik berhubung Nabi Muhammad SAW menerusi akaun Facebook miliknya.
Ain Zafira Md Said, 27, bagaimanapun mengaku tidak bersalah dan mohon dibicarakan selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim M M Edwin Paramjothy.
Tertuduh didakwa menggunakan laman profil Facebook ‘Ain Zafira Md Said’ secara sedar membuat penghantaran menggunakan perkhidmatan komunikasi yang jelik sifatnya dengan niat menyakitkan hati orang lain pada 5 pagi, 5 September lalu.
Pautan itu dibaca di Pejabat Bahagian Siasatan Jenayah Siber dan Multimedia, Jabatan Siasatan Jenayah Komersial, Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, Tingkat 27, Menara KPJ, Wangsa Maju pada jam 4.15 petang, 8 September lalu.
Bagi perbuatan itu, tertuduh didakwa mengikut Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998 dan boleh dihukum di bawah Seksyen 233(3) akta sama yang membawa hukuman denda tidak melebihi RM50,000 atau penjara selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya, jika sabit kesalahan.
Pendakwaan dijalankan oleh Timbalan Pendakwa Raya Annur Atiqah Abd Hadi manakala tertuduh diwakili peguam Andrew Pastors.
Mahkamah membenarkan tertuduh diikat jaminan RM6,000 dengan seorang penjamin berserta syarat tambahan pasport diserahkan kepada mahkamah.
Mahkamah juga menetapkan 6 Januari tahun depan untuk sebutan semula kes. (IH)

1 comment:

EVA FIORENTINA APRILA said...

Saya ibu EVA FIORENTINA APRILA dari palembang mengucap syukur kepada allah,karna melalui bantuan dari aki abdul jamal yg sebesar 20m kini saya sudah bisa menjalankan usaha saya lagi. Puji syukur saya panjatkan kepada Allah yang telah mempertemukan saya dengan Aki Abdul Jamal dan melalui bantun pesugihan putih beliau yang sebar 5M inilah yang saya gunakan untuk membuka usaha selama ini,makanya saya sengaja memposting pesang sinkat ini biar semua orang tau kalau Aki Abdul Jamal bisa membantuh kita mengenai masalah ekonomi dengan bantuan pesugihan putihnya yang tampa tumbal karna saya juga tampa sengaja menemukan postingan orang diinternet jadi saya lansun menhubungi beliau dan dengan senang hati beliau mau membantuh saya,,jadi bagi teman teman yang mempunyai keluhan jangan anda ragu untuk menghubungi beliau di no Wa 085-254-384-488 rasa senang ini tidak bisa diunkapkan dengan kata kata makanya saya menulis pesan ini biar
Semua orang tau,ini sebuah kisa nyata dari saya dan tidak ada rekayasa sedikit pun yang saya tulis ini,sekali lagi terimah kasih banyak ya Aki dan insya allah suatu hari nanti saya akan berkunjun ke kediaman Aki untuk silaturahmi.Wassalam dari saya ibu Sartika dan untuk lebih lenkapnya silahkan buka blok Aki disini PESUGIHAN UANG GAIB NYATA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails