Wednesday, December 23, 2015

Kisah Ini, Rogol Atau Zina? Kena Betulkan Istilah 'rogol'..

Hanya gambar hiasan.
KEMAMAN, 22 Dis: Seorang pelajar perempuan berusia 13 tahun membuat laporan polis keatas dua orang teman lelaki yang merogolnya menerusi dua kejadian yang berlainan.

Mangsa ditemani oleh ibunya ketika membuat laporan di balai polis Chukai. Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Mohd Said Ibrahim berkata pelajar tersebut mendakwa pada September, dia keluar bersama seorang lelaki berusia 13 tahun sebelum dia dirogol di sebuah pondok.

Mohd menambah pada 17 Disember, pelajar perempuan itu mengikut seorang lagi teman lelakinya yang berumur 21 tahun ke satu pertandingan futsal pada jam 1.30 pagi.

"Dia mendakwa dia dirogol oleh lelaki tersebut selepas balik ke rumah lelaki berkenaan di Chukai selepas pertandingan itu. Selepas dia dirogol, dia tinggal bersama lelaki berkenaan sehingga Isnin.
"Apabila di balik ke rumah pada awal pagi Isnin, ibunya menyoalnya dan dia mengaku bahawa dia telah tidur dengan teman lelakinya.

"Terkejut, ibu mangsa membawa mangsa untuk membuat laporan polis", katanya sebagaimana lapor NST Online


Komen Weblog Ibnu Hasyim: Nampaknya dengan membebaskan penzina-penzina dengan 'had umur rogol' walaupun 'sudah baligh' dan berzina dengan kerelaan sendiri sudah tidak wajar atau releven lagi bagi pemikiran waras dan Islamik di negara ini.

Istilah rogol perlu dibetulkan semula, selaras dengan kehendak 'agama bagi bagi Persekutuan' ini.

1 comment:

Anonymous said...

Itu namanya sedap seeedaaaap
Nanti nak lagi cari jantan lain, habis semua jantan dia kangkang, semua masuk duk dalam, dia kat luar kangkang lagi dan lagi
Menteri dan mufti malaysia biul dan bingai, kedarah duit pandai akal taruk celah lubang taaaaaik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails