Friday, April 12, 2013

Kes H/P Ini, Bukti Dasar Pelajaran Yang GagalFoto RAKAMAN satu minit 31 saat yang dapat ditonton dalam YouTube.

LIHAT Angkara bawa telefon bimbit

Seberang Jaya: Kejadian tiga pelajar membelasah rakannya dipercayai ketua tingkatan yang ‘hangat’ di laman video sosial, YouTube, sejak beberapa hari lalu dikatakan berpunca daripada tindakan mangsa mahu melaporkan tindakan kumpulan terbabit membawa telefon bimbit ke sekolah.

Kumpulan itu dikatakan berang dengan tindakan yang mahu dibuat mangsa sebelum mereka merancang dan membelasah rakan sekelas itu. Berikutan itu, ketiga-tiga pelajar yang semuanya tingkatan tiga itu menerima padah apabila dibuang sekolah sejak 8 Mac lalu.

Tindakan itu diambil selepas pihak pengurusan sekolah berkenaan dan Pejabat Pendidikan Daerah Seberang Perai Tengah, menjalankan siasatan terhadap kejadian yang dikatakan berlaku pada 4 Mac lalu sebelum membuat keputusan itu.

Pengarah Pelajaran Pulau Pinang Ahmad Tarmizi Kamaruddin mengesahkan ketiga-tiga pelajar itu sudah dibuang sekolah selepas didapati melanggar peraturan sekolah.

Komen Weblog Ibnu Hasyim:  Kes telefon bimbit di atas adalah salah suatu bukti dari banyak kes-kes hasil kegagalan dasar pelajaran negara ini, yang tidak mementingkan moral dan agama. Dalam Islam, gagal melahirkan manusia profesional yang bertakwa kepada Allah SWT. (IH)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails