Tuesday, March 26, 2013

1,000 Motosikal, Jom Kempen Kekal Kelantan!


konvoi bermotor Pemuda Kelantan

KOTA BHARU: Dewan Pemuda PAS Kelantan (DPPNK) telah melancarkan Kempen Kekal Kelantan (K) hari ini bertempat di Tapak Ekspo Machang, Jalan Machang - Tanah Merah bagi menyemarakkan momentum semangat mempertahankan kerajaan Kelantan daripada dirampas oleh Umno/Barisan Nasional di dalam pilihanraya umum akan datang.

Selain itu, ia juga bertujuan untuk menangkis fitnah yang disebarkan oleh media massa milik Umno/ Barisan Nasional yang semakin menjadi-jadi dalam usaha untuk mencalarkan kredibiliti kerajaan Kelantan di mata rakyat. Pelancaran kempen ini dimulakan dengan perarakan lebih 1000 buah motosikal daripada seluruh pelusuk negeri Kelantan ke tapak program.

Mereka datang dari empat arah berbeza (Kota Bharu, Kuala Krai, Tanah Merah dan Pasir Puteh) dengan semangat membara untuk menyatakan sokongan tidak berbelah bahagi golongan muda kepada kepimpinan  Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz bin Nik Mat. Di tapak program, majlis bermula dengan solat maghrib berjemaah dan kuliah maghrib yang disampaikan oleh Ustaz Ahmad Marzuk Shaary, Bendahari DPPNK.

Solat Isyak berjemaah dan solat hajat turut diadakan kemudiannya diimami oleh Ustaz Asri Daud, Penolong Setiausaha DPPNK.

Majlis kemudiannya diteruskan dengan ceramah umum yang disampaikan di hadapan belasan ribu hadirin oleh Ketua DPPNK,  Ustaz Abdul Latiff Abdul Rahman, Speaker Dewan Undangan Negeri Kelantan Dato Nasuruddin Daud dan Naib Presiden PAS Dato Haji Husam bin Musa.

Kemuncak majlis pelancaran kempen ialah pelepasan belon dan sepanduk pelancaran oleh Husam sebagai simbolik permulaan gerak kerja kempen 'K'. (IH)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails