Friday, February 15, 2013

Bekas Artis Aishah Bertanding Di Parlimen Jelebu?

Aishah kini di Hospital Ampang Puteri sejak tiga hari lalu akibat demam panas.

KL:: Hari ini myMetro melaporkan, penyanyi Wan Aishah Wan Ariffin, 48, atau Aishah menyifatkan wujud spekulasi pihak tertentu mengatakan dirinya bakal diletakkan sebagai calon Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13)bagi Parlimen Jelebu, Negeri Sembilan hanyalah andaian semata-mata.

Aishah dilaporkan berkata demikian selepas sumber memaklumkan penyanyi itu adalah artis pertama negara yang bakal bergelar Yang Berhormat (YB) berikutan akan diletakkan sebagai calon bertanding dalam PRU akan datang. Penyanyi terbabit yang juga ahli sebuah parti politik berkata, beliau menyedari perkara itu hangat diperkatakan tambahan pula tarikh menjelang pilihan raya semakin hampir.

“Setakat ini saya belum mendapat kepastian mengenai pencalonan itu dan beranggapan ia hanyalah khabar angin. Lebih baik tunggu Parlimen dibubarkan dulu, barulah boleh dapat kata putus,” katanya.

Menurut Aishah, dia tidak pernah mengharapkan bergelar calon sebaliknya menyedari timbulnya ‘cakap-cakap orang’ mengenai penamaan itu. “Sebelum ini ramai yang bercakap mengenai perkara ini, tetapi tak tahulah, tunggu dan lihat saja,” katanya ketika dihubungi, semalam. Ditanya sama ada akan bertanding sekiranya diberi peluang, Aishah berkata, dia perlu memikirkan sebaik-baiknya tambahan pula tanggungjawab untuk memimpin adalah sesuatu yang sukar.

“Kalau ada peluang, saya kena fikir tindakan selanjutnya, kena solat istiqarah dan kena tahu sama ada masyarakat akan menerima atau sebaliknya,” katanya tidak mahu menganggap spekulasi itu sesuatu yang serius.

Sementara itu, Aishah yang dimasukkan ke Hospital Ampang Puteri sejak tiga hari lalu akibat demam panas turut meminta rakan artis yang `berhijrah’ tidak menghentam individu lain sebaliknya istiqamah dalam menambah ilmu agama.

"Pelek!,  mengapa myMetro yang pro BN, tolong kempen untuk Aishah yang jadi ahli PAS?" Komen seorang pembaca Metro, sewaktu ditemui weblog Ibnu Hasyim sebentar tadi. (IH)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails