Tuesday, June 15, 2010

ADUN Malim Nawar: Bersih dan Sapu Bersih, Siapa Dalang?


KL, 15 Jun: Pada 25 Februari lalu, Adun Malim Nawar, Perak dari DAP, Keshvinder Singh membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bahawa beliau ditawarkan wang tunai RM20 juta agar meninggalkan Pakatan Rakyat.

Dalam kenyataannya kepada media di luar pejabat SPRM itu, Keshvinder mendakwa, agen Datuk Seri Najib Razak, ketika itu Timbalan Perdana Menteri dan Ketua Perhubungan Umno Perak yang membuat tawaran itu.

Tetapi hari ini, dalam sidang medianya, Keshvinder mengumumkan beliau keluar dari DAP dan menjadi Adun Bebas dan menyokong Barisan Nasional. Beliau menafikan menerima sebarang bayaran untuk tindakannya ini dan mencabar mana-mana pihak memeriksa akaun bank beliau.

"Saya bersih," kata Adun Malim Nawar itu.

Dalam pilihan raya umum lalu, Keshvinder menang dengan majoriti 1,362 mengalahkan calon MCA Dr Chai Song Poh. Beliau menyalahkan DAP dan mendakwa partinya itu tidak membantu beliau untuk memberikan khidmat kepada rakyat dan terpaksa menggunakan dana sendiri untuk memberikan khidmatnya sebagai wakil rakyat.

Katanya, surat keluar dari parti telah dihantar kepada Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng pagi tadi. Bagi beliau, tindakannya ini untuk kepentingan rakyat di kawasan yang diwakilinya.

Komen Blog Ibnu Hasyim: "Saya bersih," kata Adun Malim Nawar itu. Bersih dan sapu bersih? Kemelut politik Perak makin menarik, siapa dalang, siapa penghalang?

2 comments:

king said...

Kena tunggu pengumuman najib.....dah check seluar dalam bai singh...bersih.

Mungkin najib sibuk sekarang ni....so losemah ler yg akan check utk pastikan bersih ikut persepsi apco kut...hehehehe

mr edz said...

hahahha... xper.. ini salah satu pembersihan dalam PR jugak... mana mana yang bengong boleh blah dari PR

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails