Sunday, September 02, 2012

Kaldai Malang Diseret Oleh Tuannya Yang Malang..SEORANG petani yang mengikat seekor keledai hidup di belakang truknya dan menyeretnya di jalan telah ditangkap kerana kekejaman terhadap hewan. Rekaman mengejutkan muncul online menunjukkan petani 68 tahun tidak berperasaan ini menarik binatang yang ketakutan tersebut pada kecepatan hingga 20 m per jam.

Keledai malang itu tergores-gores di jalan tar kerana berjuang untuk melepaskan diri dari tali ditambatkan ke bahagian belakang truk pick-up petani. Filem video dikatakan telah diambil oleh anggota keluarga petani semasa mengikuti truk di Podgorica, Montenegro.

Polis mengekori petani tersebut setelah memeriksa plat kendaraan - terlihat jelas dalam rekaman itu, dan sekarang dia menghadapi denda 10,000 poundsterling.

"Dia terlalu cepat untuk haiwan malang itu untuk mengikutinya. Ini adalah mukjizat kaldai selamat, "kata seorang petugas. (THESUN.CO.UK)

Komen Weblog Ibnu Hasyim:  Memaksa, mengheret binatang di luar tabii kehendaknya, adalah suatu kesalahan dan kezaliman.. apalagi memaksa manusia Islam, tidak ikut agamanya, oleh pemimpinnya di negaranya sendiri? Anda bayangkan apa hukumnya dan akibatnya.... Sungguh malang bagi pemimpin yang malang!

1 comment:

Anonymous said...

Ketua M.C.A Gombak YIP KUM FOOK,
Perkara U buat salah (jahat), tipu wang orang ramai, tipu perempuan dan wang perempuan, makan wang Tokong ……U sekiranya manusia U mesti bertanggongjawab sendiri.

U menlaporkan kepada Polis. Polis mesti akan guna otaknya menyiasat mana yang betul dan mana yang tipu. Siapa makan cilli padi, siapa akan rasa pedasnya.

Kalau U Jantan, gunalah nama U sendiri bertekal di Internet, jangan guna nama yang Suci SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, MALAYSIA, bagi menyembunyikan diri..

Head of M.C.A Gombak YIP KUM FOOK ,
U do mistake (crooks), lies of money people, lies of women and money women, eat money Temple, U are human being should be charged with the responsibility themselves.

U report to police. Police must use his brain will investigate what is right and what is wrong. Anyone eat Cilli Padi, Anyone will feel the spiciness.

if U males, U use own name against on the Internet, do not use the Holy name of SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, MALAYSIA, for hide yourself ..


Head of M.C.A Gombak YIP KUM FOOK ,
你做邪恶的事,骗公众的钱,骗女人和骗女人的钱,吃寺庙的钱...... 你应该自己负责任。

你向警方报案。警方一定会使用大脑进行调查,谁是错误, 谁骗人的钱.。谁I吃辣椒,谁会觉得辣。

你如果是男性,在互联网上使用自己的名辩论,不要使用神圣 SAMNAK SAMBODHI, DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, MALAYSIA,的名来隐藏自己..

YOUR TRULY

MCA MALAYSIA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails