Tuesday, June 05, 2012

Bayi Ajaib Terbang, Allah Maha Kuasa!

REMUK...keadaan Perodua Kancil yang dinaiki bayi bersama bapanya serta  empat orang lain. Gambar kecil, bapa bayi dibawa ke hospital.
REMUK...keadaan Perodua Kancil yang dinaiki bayi bersama bapanya serta empat orang lain. Gambar kecil, bapa bayi dibawa ke hospital. 

‘Bayi ajaib’ terselamat

 'Bayi ajaib' terselamat
KOTA SAMARAHAN: Seorang bayi lelaki berusia enam bulan memeranjatkan orang ramai apabila hanya luka ringan walaupun tercampak keluar dari kereta Perodua Kancil yang terbabit dalam kemalangan jalan raya di satu persimpangan berhampiran Desa Ilmu di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 12 tengah hari itu, ‘bayi ajaib’ itu menangis di atas jalan raya sebelum dibantu orang ramai dan segera dihantar ke klinik kesihatan berhampiran manakala bapanya tidak sedarkan diri akibat kemalangan itu.

Difahamkan, bayi berkenaan dipangku bapanya yang duduk di bahagian penumpang hadapan Perodua Kancil itu, tercampak keluar melalui tingkap yang terbuka ketika kenderaan dinaiki enam penumpang itu berpusing selepas dirempuh sebuah kereta.

Kemalangan dipercayai berlaku apabila kereta Proton Iswara yang dipandu laju, gagal berhenti untuk mengelak kereta yang dinaiki mangsa yang membuat pusingan U dari Kota Samarahan menuju ke Desa Ilmu.


Menurut sumber, perlanggaran kuat itu menyebabkan kereta Kancil berpusing dan bayi berkenaan tercampak keluar. (myMrtro)

Komen Weblog Ibnu Hasyim: Suatu bukti Allah Maha Kuasa, menghidup dan mematikan. Manusia hanya merancang, tetapi Allah Maha Perancang.

1 comment:

Anonymous said...

Kisah yang hampir sama dengan bayi Tsunami di Tanjong Bungah keluarga Hindu yang hanyut dan selamat di atas tilam selaps kejadian tusnami di Pulau Pinang.
Di manakah bayi itu sekarang? Apa terjadi selepas itu kepada kelaurga tersebut?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails