Saturday, February 13, 2010

Dadah: Perlukan Program Pemulihan Khas Untuk Artis & Aktres

HALAMAN HIBURAN

Sabtu Februari 13, 2010: Pelakon Antara Ditahan Dalam Ops Perayaan Tahun Baru Cina

SEPANG: Seorang pelakon adalah antara yang ditahan dalam satu sekatan jalan raya 'Ops Perayaan Tahun Baru Cina' berhampiran Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT), di sini malam tadi.

Pelakon yang pernah membintangi drama seram bertajuk 'Anak Pontianak' itu ditahan setelah mengaku mengambil dadah jenis ketamin ketika diarahkan menjalani ujian saringan air kencing.

Pelakon itu yang sebelum ini pernah mencetuskan kontroversi ditahan bersama rakannya yang turut mengaku mengambil dadah jenis syabu, dalam operasi yang disertai anggota Agensi Anti Dadah Kebangsaan (AADK) Selangor dan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Negeri Sembilan.

Penolong Pengarah AADK Selangor, Nani Sikin memberitahu pemberita kedua-dua mereka yang masing-masing berusia 24 tahun itu akan dibawa ke pejabat AADK Sepang bagi menjalani ujian air kencing.

"Mereka tidak boleh disahkan lagi positif mengambil dadah sebelum ujian saringan air kencing dihantar ke Jabatan Patalogi untuk pengesahan.

"Sekiranya kedua-dua mereka didapati positif mengambil dadah buat kali pertama, mereka akan diletakkan di bawah pengawasan komuniti oleh AADK," katanya.

Operasi selama kira-kira tiga jam bermula pukul 8 malam itu melibatkan 27 kakitangan AADK dan 20 penguatkuasa JPJ. - BERNAMA

Komen Blog Ibnu Hasyim: Kementerian yang bertanggungjawab, perlu menumpukan program pemulihan khusus untuk artis-aktres yang kini sedang ditonjolkan sebagai cermin dan idola anak muda masa kini. Apakah kerajaan Malaysia pimpinan BN masih tidak sedar?

1 comment:

dokpikiaq said...

kerajaan demokrasi suma sama je...x de yg kurang n lebey..aduhai demokrasi..mudah mudahan di beri hidayah pada kita suma..artis tu pun sama jugak..amennn..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails