Saturday, January 21, 2017

Tahun Baru Cina: Presiden PAS, Tarian Singa & Mercun.



DS Tn Guru Haji Hadi Awang bersama masyarakat Tionghua d Kg Batu 5, Dungun, Trg sempena sambutan Tahun Baru Cina 2017. Ucapan Presiden Pas dgn selingan tarian Singa & mercun. Terima kasih kepada masyarakat cina yg sudi hadir ke Program Pas & semua yg menjayakannya. 

Tahniah kepada lajnah antara kaum dan DHPP Trg.






















Kredit
Ustaz Saiful Bahri Mamat

10 comments:

mohd fauzi said...

Cina MCA tak pe, jgn Cina DAP dh le sbb kafir harbi

mohd fauzi said...

Cina MCA tak pe, jgn Cina DAP dh le sbb kafir harbi

Anonymous said...

Ada cina yang halal, ada cina yang haram.

Ir Anonymous said...

Teringat di tanah besar china ada satu kaum muslimin dilarang melaksanakan perintah Allah iaitu berpuasa oleh pemerintah yg mewakili majoriti.. manakala di myanmar pemerintahnya lagilah teruk islam dihina serta diperlekeh sehingga mengorbankan nyawa umat muslimin dan muslimat yg berstatus minoriti.

Di malaysia ni lagi lah hebat walaupun sekadar berstatus pemerintah kerajaan negeri tapi cukup berani menentang kehendak majoriti kaum muslimin utk melaksanakan syariat islam. Cuba bayangkan kalau mereka jadi pemerintah negara sebagai contoh sehingga menjawat jawatan timbalan perdana menteri!!..

Anonymous said...

Setuju dgn mohd fauzi. Cina yang type harbi yang secara jelas menentang dan membenci Islam wajib kita menentangnya. Mca juga telah menunjukkan type harbinya didalam kenyataan mereka terhadap ruu dan juga Hudud. Jika tidak mahu menyokong hukum Islam, ambillah jalan berkecuali bukannnya memberikan komen yang berbentuk menentang.

Myshah said...

Apabila kita mengundi orang kafir dan mereka menang.. merekalah yang akan mengundi di parlimen.. jadi boleh jangkakan adakah mereka akan menyokong sesuatu usul berkaitan kepentingan Islam... faham2 aje la.
Depan orang muslim ketika nk mengundi mereka sanggup mencemar duli sehingga ke surau2 dan sebagainya.
Jadi Pru14 tolak semua wakil non muslim jika bertembung dgn muslim.
Atau setidaknya jika benci sangat kt wakil muslim anda boleh berkecuali..
Ingat anda betanggungjawab dengan Allah dengan apa yang anda usahakan..

Anonymous said...

Masalahnya..rakyat Msia dan umat Islam di seluruh dunia dah lama menunggu mcm buah tak gugur..

Bila Hadi nak bentang hudud?

Bila Hadi mak bahaskan ruu355?

Bila Hadi nak saman SR skandal rasuah 90juta?

Disuruh gi parlimen dia ponteng. Dibagi peluang bahas ruu355 dua kali dia mtk tangguh. Hukum Allah mana boleh dipermainkan, dipinda2 dan dilengahkan.

Ir Anonymous said...

Isu2 seperti hudud, ruu 355 serta tuduhan fitnah rm90 juta sudahpun dijawab dgn hujah balas yg bernas tapi tak pernah dijawab kembali. Asyik diulang2 dgn persoalan yg sama tanpa merujuk pun kpd hujah balas yg telah dikemukakan. So bo layan.

Lain kali kalau tak nak kelihatan bodoh tanyalah soalan2 yg dah selesai (bukan soalan2 dimana progresnya masih 'on going'). Sbg contoh;
1. Jadi ke tak arwah tgna masuk pan spt yg husam war2kan tu? Nanti aku jawab takkan jadi.
2. Bila husam nak debat dgn ustaz nasarudin daud dlm isu sumpah baiah? Nanti aku jawab takkan berani; dgn alasan nak translate kpd bahasa arab dulu dan tunjuk ke yusoff qardhawi?? (Kenapa tetiba nak libatkan org lain plk - dah cuak lah tu)
3. Berapa kali husam mimpi akan org yg dia berbaiah dgnnya tapi lepas tu husam sendiri nak pertikaikan pulak kandungan sumpah baiah tu? Nanti aku jawab dah 15 kali.

Sekian..

Anonymous said...

Sebenarnya, tuan jurutera bangang ni selalu beri komen yang sama di blog2 lain, tapi sekarang menyepi sebab kena tibai kaw2 dengan hujah2 yg dia sendiri tak boleh nak balas. Dok ulang2 dan kopipes benda yang sama.

Akhirnya pulang ke blog Hj Hasyim ni. Taktik sama iaitu ulang2 dan kopipes benda yang sama. Cuma bezanya di sini tiada siapa hiraukan dia sebab mungkin pengunjung blog ini ramai yang lulusan pondok, jadi mereka ikut je lah apa yang si jurutera lahanat ni cakap. Kalau lu ada berani, lu rasa ada telor mai la masuk balik blog, boleh kita semua sama2 dedahkan kebodohan si jurutera kelas pondok ni.

Mamat jurutera ni pendek orangnya, kuat menipu dan merapu. Salah seorang cybertrooper pemakan dedak. Low class mamat ni.

Anonymous said...

Ir walaun biol badut Pas.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails